Halser · Presanger · Strikking

Bandana Cowl

image

Denne fine halsen fra Purl Bee var ganske poppis i bloggland en stund, og jeg har hatt den på strikkelisten leenge. Jeg kjøpte garn allerede i fjor sommer, og det har ligget og ventet på sin tur. Og nå kan jeg med hånden på hjertet si at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. Dette mønstret er rett og slett morsomt å strikke. Det er uten tvil den kjekkeste oppskriften på hals jeg har brukt, og det kommer garantert til å bli mange flere bandanahalser etter disse. Jeg elsker at den er så enkel, men samtidig dekorativ. Dessuten gjør vendingene at man slipper at det blir klumpete og tykt i nakken med hals og ytterjakke. Den er veldig nett og fin, men også varm og god. Oppskriften finner du gratis her.

image

Halsene ble egentlig ferdig i forrige uke, men jeg måtte vente med å blogge dem til etter helgen. Den hvite ble nemlig morsdagsgave. Den rosa ble min. Disse to er strikket i forskjellig garn, og fikk litt forskjellig uttrykk.

image

Den hvite er strikket i garn jeg har hatt liggende i over to år. Det føltes det veldig godt å få brukt opp. Garnet er Viking Balder og det gikk med to hesper. Garnet er 100 % superwash ull, og ganske mykt og godt. Halsen fikk godt hold med dette garnet, uten at det kjennes stivt.

image

Den rosa er strikket i Misti fra Du store alpakka. Det er nok det mykeste garnet jeg noen gang har strikket med. Jeg kjøpte seks nøster av dette i fjor sommer (tre rosa og tre brune) med bandana cowl som mål, og jeg kjenner at det ikke blir lenge til jeg er eier av en brun hals også. Garnet er så herlig og bløtt, og det er så synd at det er utgått fra sortimentet til DSA. Halsen i dette garnet ble ikke like fast, men den er supermyk og varm. Det gikk med nøyaktig tre nøster. Jeg strikka begge halsene på pinne nr 6.

I helgen var i Krakow på storbyferie. Det var en fin by, og vi fikk mye ut av de fire dagene vi var der. En fin mix av kultur, historie og shopping. Garnkjøpestoppen for februar går så det suser, og ikke ett eneste nøste er kjøpt. Det holder hardt, siden Coop Obs har salg på alt ullgarn (Vestland, Silja, Babyull) og selger det til bare ti kroner nøstet, men foreløpig går det….

God strikkedag til alle 😉

8 kommentarer om “Bandana Cowl

 1. Superfine halser du har strikka! Det ble jo en flott morsdagsgave;) Jeg har sett på oppskriften flere ganger, men du vet de planene forandrer seg hele tiden;) Herlig å få brukt opp garn som har ligget lenge. Jeg tror jeg må innføre garnkjøpestopp for mars…februar sprakk allerede, hehe;)
  Hørtes kjekt ut med Krakow. Jeg liker når det ikke blir bare shopping, men litt av andre ting også som gjør at man blir kjent med byen;)

  Ha en super strikkeuke!

 2. Så fine halser du har strikket:-) de er sikkert gode og ha på, jeg elsker og ha noe godt, varmt og fint rundt halsen:-) Flink du er:-)

 3. Du er så flink! Kvar gong eg klikkar meg innpå bloggen din så
  har eg bare lyst til å hoppe inn i bilen og rett i ein garnbutikk.
  Lykke til med garnshoppestopp, eg treng det også 🙂

 4. Åhh så fine halsene ble! Ser utrolig myke og deilige ut! Jeg strikka sånne i januar i et kasjmirgarn jeg aldri har tort å strikke av, min første engelske oppskrift. Liker det kjempegodt – og fine venninne/mamma-gaver 🙂

 5. De ble kjempefine! Har en halvferdig Cowl liggende, da jeg gikk tom for garn sånn ca 2 sekunder før den ble ferdig.. (eller 2cm..).
  Garnet fåes kun på en butikk her i Oslo jeg aaaldri er innom, og derfor ligger Cowl’en og oppholder en rundpinne. Sukk… Dine var ihvertfall nyyyydelige! Ble inspirert til å dra og kjøpe det for**** garnet 🙂

 6. Halsene ble flotte! Jeg strikket dem til twinsen i silke, ikke noe bra alternativ til slike, de ble fort kjempestore, så da lærte jeg det.. ha en fortsatt fin helg hos deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s