Halser · Presanger · Strikking · Tøfler

Gaver med kjærlighet i maskene

image

Jeg har strikket to små gaver, og beleilig ble begge to ferdig til valentinsdagen, selv om det bare var den ene som var ment som valentinsgave.

image

Denne halsen strikket jeg som gave til kjæresten. Han liker enkle halser, som er mer som buffer, og en helt vanlig grå passer til alt. Jeg brukte mykt og kløfritt garn, Big Merino fra Drops. Oppskriften er som følger: Legg opp 88 masker på pinne 4,5. Bytt mellom å strikke 1 omg rett og 1 omg 2 r 2 vr. Strikk så langt du vil, og fell løst av.
Der gikk med litt i underkant av to nøster.

Neste gaven er til min nydelige lille niese som ble født 13.februar.

image

image

Et par små søte tøfler med sløyfebånd. De er så små og nusselige, og var et koselig og kjapt prosjekt. Oppskriften er fra Marte Helgetuns bok Strikk til barn, og det er oppskriften som heter Snøresko. Jeg strikket de med dobbel Gjestal Babyull på pinne 3, og de ble størrelse nyfødt. Det gikk med 10 gram garn.

Jeg synes det er vanskelig å vise på bildene hvor små de egentlig er, for de er virkelig bittesmå og søte. Da jeg hadde strikket den første, sendte jeg dette bildet til mamma, overbevisst om at jeg hadde strikket dukketøfler.

image

Tøflene er imidlertid overlevert til hjerteknuseren og de passet.

image

I dag blir det mer babykos og strikking. En fin søndag 🙂

Klem fra Martine

19 kommentarer om “Gaver med kjærlighet i maskene

 1. Fine presanger både til den lille jenta og kjæresten! Du har truffet blinken med fargene også! Takk for tips om mønster på hals!

  God søndag!

  Klem fra Ingunn

 2. Jeg følger bloggen din med stor iver, digger det du lager og den fine måten du blogger om det. Blir skikkelig inspirert av deg og har nå Lun genser på pinnene etter å ha sett dine to. Jeg har også falt fullstendig for Bloomsbury etter å ha sett din, men usikker på om strikkeferdighetene er der… 🙂 Time will tell 😉
  Takk for oppskrift på hals, den skal prøves!
  God søndag!
  Klem Cecilia

  1. For en kjempehyggelig kommentar å få 🙂 Tusen takk! Alltid så koselig å høre at man er til inspirasjon ❤ Bloomsbury er faktisk ikke så vanskelig å strikke, og får du til Lun genser er du jammen ikke langt unna å få til Bloomsbury også. Bare hopp i det 😉 Klem

 3. Åå så nydelige sokker:-) og så små:-)
  Halsen så kjempe god ut:-) sikkert veldig fornøyde mottakere:-)
  Ha en fin strikke uke:-)

 4. Ååå for et nydelig bilde♥ De søteste tøflene på de bittesmå føttene. Herlig!
  Flott gave til kjæresten også da. Deilig med en myk hals:)

  Nå venter jeg bare på å se hvordan det går med februar-genseren din;)
  Vi «snakkes»! Klem

 5. Gurimalla, dette må være de søteste tøflene jeg noen gang har sett! Har planer om å strikke meg en slik enkel hals/buff selv også:) Må også få si at blåbær-vottene dine ble fantastisk fine 🙂

 6. For noen nydelige gaver! Og gratulerer med en liten niese:) Min yngste niese er også født 13 februar, i fjor da. Takk for oppskrift på hals også, den var veldig fin:)

  God mandag videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s