Julegaver 2014 · Sokker/strømper/lester · Strikking

Tjukke kosesokker

Jeg har strikket sokker på pinne 8 mm! En sjelden, men fornøyelig opplevelse, for det er uten tvil de raskeste sokkene jeg noen gang har strikket.

image

Da jeg strikket den grå fletteputa, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne fortsette garnslankingen og bestemte meg for å strikke opp all Eskimoen jeg hadde som lå og tok stor plass. Jeg hadde 12 nøster totalt. 8 grå, hvorav 6,5 gikk til puta, og 2 røde og 2 hvite. Jeg fant en oppskrift på Drops sine sider og bestemte meg for å strikke skikkelig kosete tjukke sokker.

image

image

Dette er klart ikke sokker man bruker i gummistøvlene, for jeg tviler på at de er særlig slitesterke, men varme og myke er de. Jeg ser meg for en god pysj, film i sofakroken og disse sokkene under et kosepledd. Har du noen nøster Eskimo og vil strikke like, så har oppskriften nummer EE-347.

image

Det gikk med litt under 2 nøster av hovedfargen, og 1 nøste totalt av gråfargen på disse. De hvite er strikka i størrelse 35-37, men lengden til ca 38. De røde er 38-40. Den eneste endringen jeg gjorde fra oppskriften, var å strikke vrangbord på pinne 6,5.

Jeg tenker at dette er sokker som kan bli ekstra varme om man tover dem litt. De vil vel antakelig også tove seg litt i bruk. De hvite sokkene beholder jeg selv, mens de (jule)røde pakkes vekk for noen måneder og blir nok hentet frem igjen som presang i desember. Jeg har en mottaker i sikte 😉

7 kommentarer om “Tjukke kosesokker

 1. Deilig med varme sokker! Dette var et godt tips til bruk av Eskimo:) Jeg har akkurat strikket to par vanlige sokker til meg selv, men det er alltid plass til flere i skuffen!

 2. Dette er sokker til kos på hytta eller i sofakroken som du antyder. Jeg har aldri strikka sokker på så tykke pinner, det nærmeste er tøfler på pinner nr 6. Så kjekt å ha en julepresang i boks. Det var dette med å strikke minst en ting med tanke på jul hver måned…

  Fortsatt fin onsdag!

  Klem fra Ingunn

 3. Bra tips 🙂 Har ganske masse av Eskimo-aktig garn liggende, alltid ute etter måter å få brukt det opp på! De ser kjempedeilige ut rett og slett.

 4. Så kjempe fine kosesokker:-) disse ser skikkelig gode ut:-) flink du er:-) lurt og begynne med julegaver..det burde jeg også..
  Strikkeklem

 5. Ja disse suste nok avgårde på pinnene! Så fine begge parene ble! Jeg har strikket sokker i Eskimo på quick knit strikkering fra panduro. Veldig godt garn og mange fine farger 🙂 Jeg bruker helst raggsokker inne så for meg spiller det ikke så mye rolle om det er ren ull 😉

  Ha en fin uke videre, klem!

 6. Se der var sokkene du holdt på med ja! To par unna i en fei! Herlig!!!:) Fine ble de, og sikkert supergode!
  Strikkelista blir bare lengre og lengre, og nå tror jeg jammen den økte litt til….;)
  God natt! Klem:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s