Sokker/strømper/lester · Strikking · Votter

Mice on Ice

Før jul tilbrakte jeg og samboer noen dager alene på hytta til svigers, og i sene kveldstimer mens vi koste oss ned julesnop og Love Actually, så strikket jeg votter. Vottene ble ferdig i romjulen, men fikk ikke festet trådene før i går kveld. Et kjent fenomen? Nå er de i alle fall klare, og jeg kan vise fram to søte mus på skøyteisen.

image

Jeg falt for dette mønstret med en gang jeg så det, og synes det passet perfekt som julestrikk. Vottene gir så god vinterstemning, både i motiv og farge, og disse skal jeg beholde selv. Mønstret kjøpes på Ravelry og du finner dem her.

image

Mønstret inni hånden er så fint og gjennomført, og jeg liker godt at tommelen er en perfekt forlengelse av mønstret.
Jeg strikket vottene i Drops Baby Merino på pinne 2,5 og 3, og de ble perfekt størrelse til meg. Det gikk med godt under et nøste på hver av fargene.

I romjulen begynte jeg også å strikke på et par deilige nattsokker i alpakka. De ble ferdig for noen dager siden, men har også ligget og ventet på å få være med på trådfest.

image

Sokkene er helt basic og strikket på pinne nr 2,5 med Drops Alpaca. De har altså ingen forsterkning og er etter all sannsynlighet ikke veldig slitesterke. Det gjør ingenting, for jeg har bare tenkt å bruke dem når jeg koser meg med en bok på sengen. Da er det godt med varme sokker i 100 % alpakka.

image

Måtte jo selvfølgelig jåle de opp litt med hullrad til silkebånd. Sokkene er veldig lette og tynne, og veier i underkant av 70 gram. De skal tas i bruk i helgen, for jeg har bare tenkt å kose meg med mer vottestrikk og bøker.

God helg! Måtte den bli fylt med myke nøster og strikkepinneklirr 😉

12 kommentarer om “Mice on Ice

 1. Herlighet, for noen kule votter! Jeg falt pladask…. Sterk innsats med pinner nr 2,5 i dette innlegget. Riktig fine nattsokker også! Det gjør seg alltid med litt pynt på.

  God helg fra Ingunn

 2. Å herregud! Så søte votter!!! De fikk jeg skikkelig lyst på! Må nok snart begynne å strikke etter engelsk oppskrift….
  Herlige nattsokker har du strikket også. Du er jammen effektiv! Hullrad og silkebånd er virkelig prikken over i`en:)

  Riktig god strikkehelg!:)

 3. Du strikker så mange fine votter! Jeg blir helt imponert… Jeg vil strikke de Paris (eiffeltårnet) vottene fra Ravelry, men da VET jeg at jeg må ha en god porsjon tolmodighet for å kunne engang starte på prosjektet. Forrige prosjekt, Selbuvotter, ble prokrastinert i det uendelige. God helg! 😉

 4. Dette må være de søteste av alle votter! Så fine! Nattsokkene ble kjempefine:) Disse er mye finere enn de gamle ullsokkene med hull som jeg bruker om natten…

 5. Oi, oi! Skikkelig fine votter. Faren er stor for at det blir strikket et makent par her i huset. Sokkene så også kjempefine ut, liker den romatiske stilen din;)

  God helg!

 6. Neimen – det må vel være de søsteste vottene ever! Og jålesokkene har virkelig prikken over i’en – sånne vil jeg strikke til min søster til neste jul!
  Pludrehanneklem

 7. Hørtes skikkelig kos ut, med Love Actually, snop og strikk 😉 Det var noen herlig votter med isdansende mus 😀 Sokkene var også søte, høres herlig ut med ren alpakka på føttene!

  Ha en fin mandagskveld!

 8. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min:)
  Det der tror jeg må være de søteste vottene i voksenstr. jeg noen gang har sett 😉 Jammen lager du mye fint. Bloggen din er en super inspirasjonskilde!!

 9. Herlige votter og sokker – og de ble tryllet frem under skikkelig julekos. Herlig! Har ikke sett det mønsteret før, artig! Takk for inspirasjon 🙂

  Nyt dagen,
  Eli Kristin

  PS – har en giveaway gående om du kunne tenke deg et varm sett i lammeull..? ^_^

 10. For noen flotte votter! Er så imponert over alt du strikker 🙂 Men hvordan er votter i Drops Babymerino? Jeg har holdt på å kjøpe det garnet til vottestrikk, men dama i butikken mente det var en særdeles dårlig ide og overtalte meg til å velge ull i stedet… Angrer på at jeg hørte på henne, garnet er jo superflott og «fyller ut» selv om det er tynt og lett. Tror jeg må prøve meg 🙂

  1. Tusen takk ❤ Baby merino er i alle fall skikkelig godt å strikke med, og mønsterstrikken blir veldig glatt og fin synes jeg. Om vottene er så veldig veldig slitesterke, det vet jeg ikke, men mønstervotter som dette blir jo mer som pyntevotter. De vil jo ikke tove seg noe i bruk, slik som selbuvotter i f.eks. finull, men de er myke og varme, og har foreløpig holdt seg godt både i fasong og nuppemessig 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s