12 Months of Knitting · Strikking · Toving · Votter

Vintagevotter og 12 Months of Knitting

Jeg holder stadig koken med vottestrikking og ser overalt fine votter jeg bare må strikke. Disse vottene gikk imidlertid ganske fort å strikke og kjekk og annerledes oppskrift var det også.

image

Vottene heter Tova pike- og damevotter i vintagestil. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og synes det er veldig fine og elegante til tykke tovavotter å være. Utrolig hvor fin man kan føle seg bare ved hjelp av en rysjekant.

image

Jeg strikket vottene i Drops Lima på pinne nr 4. Jeg har aldri tovet Lima før, så jeg bestemte meg for å gå forsiktig fram. Vottene ble først tovet på 30 graders finvask, uten at det ga noe særlig resultat. Deretter på vanlig 40 graders vask, og da tovet de godt og ble tette og fine. Vottene sitter godt på hånden min,.og ble akkurat den størrelsen jeg ville ha dem.

image

Det gikk med i underkant 100 gram garn til vottene. Ikke usannsynlig at det kanskje må strikkes flere par av disse, for jåleberte som jeg er, så ble jeg litt glad i den rysjekanten 😉 Dessuten er det jo en fin og nokså rask gave å lage.

Så over til noe annet. Her om dagen leste jeg på den fine danske bloggen Hvad bier tænker om en strikkeutfordring for 2014, startet av bloggskriveren selv. Utfordringen er en strikkekalender kalt 12 Months of knitting, som går ut på å strikke ett større prosjekt i måneden, og dele fremgang på Instagram og blogg.

image

Hva man strikker er helt opp til en selv, men målet er å ha 12 ferdigstrikkede fine plagg innen året er omme. Jeg synes det hørtes veldig kjekt ut, og jeg har hevet meg på utfordringen. Jeg har bestemt at min utfordring skal være 12 store plagg til meg selv (jeg er superegostrikker, føler jeg nå). Jeg har ikke planlagt alle prosjektene, men jeg har en lang strikkeliste å velge fra. Jeg har satt opp strikkeprosjektene for de første 4-5 månedene, og tenkte å dele første kvartal med dere nå.

Januarprosjektet mitt blir Lun genser fra Pickles. Her er fremgangen hittil.

image

Februarprosjektet blir noe fra det nye, lekre heftet til Leila Hafzi…

image

image

…Nemlig denne genseren. Tynn og lett og elegant.

Prosjektet for mars kan bli en herlig utfordring, men der har jeg satt opp den nydelige Honey-jakka fra Helga Isager.

image

Den er virkelig helt smelt!

Så forhåpentligvis kan man ved årets slutt nyte synet av mange nye lekre plagg i garderoben. Jeg har planer om flere Isager-plagg, og gjerne noe fra Suveræn strik også. Så får vi se om tiden strekker til, og om det hjelper å strukturere strikkelisten litt.

Håper andre også vil være med på dette. Man kan som sagt strikke hva man vil 😉 Hashtaggen på Instagram er #12monthsofknitting

Jeg lager også en egen kategori på bloggen der jeg vil samle mine 12 Months of knitting – prosjekter. Dette blir bra! 

16 kommentarer om “Vintagevotter og 12 Months of Knitting

 1. Blogginnlegget ditt kunne ikke ha kommet mere beleilig. Her sitter jeg og leter etter damevotter til meg selv. Hadde et krav, nemlig at de skulle toves. Er nemlig flink å strikke til andre, men glemmer meg selv… Å der dukker de flotte vottene du har strikket opp! Perfekt, og med den flotte rysjekanten!
  Takk for tipset!

 2. Så søte votter. Lykke til med alle prosjektene til deg selv – dette skal jeg selv gjøre om 5 år når jeg har lært meg å strikke gensre til meg selv (vanskelig!). Gleder meg til å lese om alle prosjektene dine 🙂

 3. Åå så fine votter, de kunne jeg tenkt meg også:-) mange spennende prosjekter du har på gang, blir spennende å følge med:-)Lykke til:-)
  Lene

 4. Veldig fine votter. Enig i at rysjekanten ble helt perfekt! Morsomt med 12 måneder med strikking, hadde vært fint med 12 plagg helt til seg selv 🙂

 5. Nydelige votter 🙂 Spørs om ikke disse må testes. Planen er litt strikkede julegaver dette året, og jeg ser med en gang for meg noen som disse passer perfekt til 🙂

  Lykke til med årets strikkprosjekt. Det blir gøy å følge deg på veien 🙂

 6. Søte votter du har laget:-) Ble veldig inspirert av å lese om 12 months of knitting! Gleder meg til å følge med på dine planer:-)

 7. Så søte og virkelig dertne votter! Stilig med kanten og de ser jo så yndige ut i hvitt. For en utfordring er med på, men det tror jeg godt du kan klare slik som du strikker 😉
  fine prosjekter du har valgt deg fremover, blir spennende å følge progresjonen.

  Ha en fin kveld videre!

 8. Kjempe søte votter. Begynte på et par jeg også, men syntes de ble så små til at de skulle toves. Kanskje jeg heller skal prøve å strikke i Lima jeg også. Så herlige prosjekter du har planer om å strikke også. Gleder meg til å følge med på progresjonen.

 9. Så vottene på instagram og de er bare ‘helt fæb’ om jeg får si det selv!
  Jeg og har virkelig lyst til å slenge meg med på et slikt ego-strikke-12-måneders prosjekt. Jeg strikker dessverre altfor lite til meg selv og det jeg i utgangspunktet strikker til meg selv, gir jeg plutselig bort fordi det er såå fint. 😛 Bakvendt..hehe…. Nei, nå skal det egostrikk til om jeg så skal stikke meg selv med strikkepinnene for å komme i gang! 😉

 10. Så fine votter! Kanskje jeg må prøve meg på disse før jul 🙂 Jeg er selv i gang med å strikke tøfler av samme garn som du har brukt, og som deg har jeg aldri tovet noe med det tidligere. Hvor mye ca tovet disse etter en runde i maskinen på 40 grader, husker du det?

  1. Hei, og takk for fine ord om vottene. Veldig fornøyd med dem, og de har holdt seg godt i bruk. De tovet nok litt hardt, så jeg ville vært litt forsiktig med tovingen. Min erfaring er at ull med alpakka har lett for å bli litt tjukt og klumpete om man tover det for mye. Lykke til med tøflene 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s