Julegaver 2013 · Strikking · Votter

Votter med direkte budskap

På tide å vise fram den siste julegaven for 2013. Denne kunne ikke vises fram før jul, for da ville mottaker forstått at den var til henne, og julegaver skal jo være hemmelige 🙂 Vottene er ikke for den sarte, men jammen er de kule!

image

En av mine søstre så disse vottene for lenge siden, og sa at hun synes det var de kuleste vottene hun hadde sett. Jeg noterte dem straks opp på julegavelisten og kjøpte mønster, og måtte hoste og mumle uskyldig hver gang hun spurte om jeg kunne lage dem. I oktober satte jeg i gang, og gjett om jeg var glad for at jeg hadde startet tidlig! Det tok nemlig veldig lang tid å strikke disse votteherlighetene. Tynt Senjagarn fra Nille, pinne nr 2 og 2,5.

image

Jeg gjorde min egen vri på mønstret, og istedenfor tofarget vrangbord (som jeg fant ut ville ta en evighet å strikke), laget jeg heller en minivrangbord i hvitt, hullrad til silkebånd og deretter striper i vanlig glattstrikk. Jeg synes det ble veldig fint, og søster ble kjempefornøyd med forandringene jeg hadde gjort.

image

Slik ser de ut inni hånden. Siden tommelen er ensfarget, valgte jeg å strikke den på pinne 2, slik at den ikke skulle bli tynn og slapp. Resten av votten er strikket på 2,5.

image

Vottene ble tatt i bruk allerede 1.juledag og det gleder strikkehjertet at de ble så godt mottatt. Jeg synes de er råkule med teksten, og passer godt her oppe i Nord-Norge hvor det ofte er Cold as Fuck 😉
Selv om det tar tid, så merker jeg at de mønsterstrikkede vottene ofte er de prosjektene jeg er mest fornøyd med 🙂 Noen ganger er det kjekt å lage noe tidkrevende, men som til gjengjeld blir veldig fint 🙂 Satser på mange mønsterstrikkede votter dette året. Et par nye mønster er kjøpt på Ravelry, og kommer snart på pinnene. Mønstret på Cold as Fuck-vottene finnes også på Ravelry, og de heter How cold is it?

En ny fin uke ønskes til alle og enhver.

21 kommentarer om “Votter med direkte budskap

 1. De der var rå kule. Har planer om å strikke mer mønsterstrikkede votter i år jeg også. Jeg synes vottestrikk er så koselig så skjønner ikke hvorfor det ble så lite av det i 2014.

 2. Herlige votter – ble i skikkelig godt humør av dem. Gøy å kombinere en sånn tekst og så søte og feminine detaljer – skjønner godt mottakeren ble happy 🙂

 3. He he, artige votter 😀 Og fine farger du hadde valgt, fint med båndet også. Her er enda ei som har tenkt å strikke en del mønsterstrikkede votter i år, forresten. Gleder meg til å se hva mer av den sorten som kommer av pinnene dine! Godt nyttår og god uke til deg 🙂

 4. Haha de var ultrakule!! Jeg og vil ha slike 😛 Skjønner de tok lang tid da..pinne 2,5! Du er god og ikke minst tålmodig! Utrolig fint med stripene og båndet, det var liksom prikken over i’en og stilig med rosa. Med tanke på utsagnet så har vel aldri folk fra nord vært kjent for å være sarte sjeler, hehe 😉

  P.S Hvis du en gang skulle ha lyst å strikke et par i oppdrag til meg så er det bare å si ifra 😉

  Ha en super mandagskveld!

 5. Mye arbeid og godt resultat! Noen var ekstra heldige denne jula! Ja, det er artig å strikke mønstervotter. Her hos meg blir det mest Selbuinspirerte prosjekter.

  Ha ei fin uke! Jeg har funnet fram garn til russesokker. En sikker vinner.

  Klem fra Ingunn

 6. Kule!:) Skjønner godt at disse tok tid å strikke, men sååå morro når de blir så godt mottatt!:)
  Du er kjempeflink!!!:)
  Jeg har flere prosjekter på gang nå, ingenting blir ferdig….men det kommer ett lite blogginnlegg i morgen;)
  God helg!
  Klem

 7. Kule votter! Jeg har begynt på mitt aller første vottepar nå! Vet ikke helt hvorfor, men jeg har altså aldri strikka votter før, så det skal jeg gjøre i år 🙂 Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen noen ord inne hos meg, det syns jeg er veldig hyggelig. Hjemme hos oss har vi har hatt shoppestopp siden mai 2013. Det vil si at vi ikke har kjøpestopp, altså kan vi kjøpe ting vi trenger, men målet er at vi skal shoppe mindre av nips og småtteri på impuls. Jeg kan love deg at det gjør underverker for kreativiteten! Og selv om jeg savner shoppinga litt av og til, så er det også veldig deilig 🙂 God helg!

 8. Knallfine votter! Skjønner at det der må ha vært et tåmodighetsarbeid, men du verden for et herlig resultat. Heldige søster 🙂
  God helg!
  Pludrehanneklem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s