Jul · Julegaver 2013 · Strikking

Julenissens strikkeverksted

Nå som jeg har vært flink og fått alle julegavene av pinnene, har jeg endelig god tid til å strikke…. flere julegaver. Knis, er det flere som har det sånn? Når man for en gangs skyld blir ferdig med julegavelisten i god tid, så kommer det opp et par ting til… Og siden man enda har goood tid igjen før jul, så hvorfor ikke? Etter å ha sett nydelige grytekluter på bloggen til fine Lisa, hev jeg meg over bomullslageret for å strikke make. Og man kan godt si at jeg er blitt hekta. Jeg får litt sånn «julenissens verksted»-følelse når jeg roter frem garn og når det faktisk går unna med strikketøyet, og en liten haug med grytekluter ligger ferdig i kurven. Så hyggelig det er å lage småpresanger for å gi bort. Arbeidet er både koselig og produktivt!

image

De er jo bare så nydelige, ikke sant? Små, søte og nesten litt dukkehusaktige. Etter å ha strikket tre røde, måtte jeg utfordre kreativiteten og lage et eget mønster i samme stil.

image

Jeg har planer om å strikke fire par totalt og gi vekk som smågaver før jul og til jul. Dere skal få se ordentlige bilder når alle er ferdigstrikket, trådene festet og arbeidet dampet (kanskje allerede til helgen?) Dette er bare en liten sniktitt inn i «Julenissens verksted avdeling for gryteklutstrikking». Her har jeg det veldig hyggelig, skal jeg si deg 😉

image

image

Slike lapper er fine å feste til strikkegaver, og jeg tenker at gryteklutene også må få sånne. Passer jo ekstra fint til jul, siden de nesten minner litt om pepperkaker.

Den stakkars tømmerhoggergenseren har blitt litt forsømt i gryteklutmanien de siste to dagene. I dag må jeg prioritere å få noen cm til på den, så blir mannen glad. Jeg gleder meg sånn til helgen og starten på adventen! Da skal det både bakes og pyntes her i heimen 🙂 Foreløpig er det bare kongerøkelse som har fått snikstarte her.

2 kommentarer om “Julenissens strikkeverksted

  1. Disse var skikkelig søte! De ble veldig fine med juletremotiv også 🙂 Du er i skikkelig julehumør ser jeg, akkurat som meg 😉 Jeg er også ferdig med julestrikken så nå er det strikking av prosjekter som er blitt litt forsømt. Julerøkelse er såå godt, tror jeg må tjuvstarte litt jeg også;) Jeg gleder meg til helga, da skal det pyntes!

    Kos deg videre med juleverkstedet ditt!

  2. Eg kjenner meg att, men i år har det vore så travelt, så
    eg kjem bare til å strikke nokon få hjerter og kuler for eg
    rekk ikkje meir. Men tenkte å starte tidlig til neste år og
    rett og slett få unna litt allerede da 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s