Strikking

Fanaskjørt med seler

Det er med veldig stor entusiasme jeg kan vise frem dette prosjektet. Tidlig i høst fant jeg fram alle mine uferdige prosjekter som lå gjemt i poser og vesker rundt om i garnet og bestemte meg for at nå skulle alt.gjøres ferdig. Dette seleskjørtet var et av disse arkiverte prosjektene. Pinne nr 2,5 + Babyull + endeløse omganger var ikke helt lykken for meg. Nå er det ferdig og jeg kan herved si at jeg er helt fri for gamle og uferdige prosjekter!

image

Skjørtet er strikket i Gjestal Babyull på pinne 2,5. Oppskriften er fra et Sandneshefte, men jeg husker dessverre ikke hvilket. Jeg begynte på skjørtet en regntung sommerdag for 1,5 år siden, og det var faktisk mens jeg holdt på med dette at jeg fikk den strikkedilla som har holdt seg helt frem til i dag. Så selv om prosjektet tok lang tid, så var det kanskje verd det 😉

Skjørtet har beleggkant nederst, og det er det min mamma som har vært så snill å sy for meg. Den eneste endringen jeg gjorde var å strikke rillestrikk istedenfor vrangbord på kanten oppe.

image

Jeg valgte rosa knapper med prikker, slik at det ble striper, ruter og prikker i skjønn forening 😉 Skjørtet er i strl 1 år, og det gikk med under 2 nøster av hovedfargen og bare ett nøste av hver av kontrastfargene.

image

Jeg må bare si at jeg har ikke ord for hvor godt det er å ha fått orden i strikkekurven igjen, og bare ha «aktive» prosjekter i gang. Jeg er egentlig et ordensmenneske og liker ikke å ha «glemte» og halvferdige prosjekter liggende. Denne ufostrikkehøsten har derfor vært en super mulighet til å renske opp litt, og nå har jeg faktisk bare to prosjekter på pinnene. Selv om det er gøy å starte på nye ting, så er det enda gøyere å bli ferdig med ting. Fra nå av skal jeg prøve å aldri ha mer enn 3 prosjekter av gangen. Det er kjekt av mange grunner:
– Man har alltid ledige pinner når man trenger dem (de henger ikke fast i et eller annet arkivert strikketøy)
– Ting blir fortere ferdig
– Man kan belønne seg selv med nytt garn og planlegging av nye prosjekter når man har vært flink og fullført 😉

Vi får se hvor lenge jeg klarer å være flink 😉 Hvor mange prosjekter har dere på gang samtidig?

Sender dere alle en mørketidsklem fra nord 🙂 Nå er det virkelig kos- og strikkesesong.

13 kommentarer om “Fanaskjørt med seler

 1. Så flink du er som har rydda opp i strikkekurven 🙂 Jeg har også typisk flere prosjekter i gang samtidig, men synes jeg er relativt god til å få det meste ferdig. Akkurat nå har jeg 3 prosjekter på pinnene; en marius-tunika til en venninne, en Arne og Carlos genser til meg selv og et restegarnsteppe som jeg har holdt på med (litt for) lenge.

  Ha en god dag 🙂

 2. Kjempefint Fana-skjørt! Godt du ble ferdig, både for deg og for den heldige som kan pynte ei lita tulle med skjørtet. Det er nok lurt å gjøre ting ferdig. Jeg har blitt mye flinkere etterat jeg begynte å blogge. Jeg blogger først når prosjektet er avslutta.

  Klem fra Ingunn

 3. Det ble jo helt nydelig 🙂 Jeg har altfor mange prosjekter på en gang – men må ha strikk til enhver anledning, og klarer å bli ferdig med det meste 🙂

 4. Gratulerer;) Skjønner godt du datt av lasset med dette skjørtet, men utrolig fint når det ble ferdig! Jeg tror jeg også må gå etter den lista di med 3 prosjekter av gangen..Ikke alltid like lett. Og når noe først ligger én måned så mister jeg all motivasjon til å fortsette. Jeg har noe liggende som er mer vårfarge og det har jeg absolutt ikke lyst å gjøre ferdig nå;) Jeg holder på med 3 prosjekter, har i tillegg 1 som skal rekkes opp og 2 som har ligget siden i sommer…Kanskje dette burde være mitt nyttårsforsett?
  Kos deg videre:)

 5. SÅ herlig det må være å ha gjort ferdig alle ufoene!! Så flink du er!! Velger å ikke tenke på alle mine påbegynte/planlagte-og-har-kjøp-garn-prosjekter….
  Nydelig selekjole:) Her strikkes det på en julekjole i størrelse 2 år på p 2,5. Litt julegavestrikking sniker seg inn innimellom:)

 6. Rett og slett imponerande! Eg har sama mål som deg, likevel let eg meg inspirere i strikkebutikken, det er heilt grusomt når det er tråder og rot i prosjektkorga, haha 🙂 me strikkerar skulle hatt eit avrusningsoppgjer to – tre gonger i året der me bare. Måtte strikke ferdig dei kjedelige prosjektene. Hehe, at det går an 🙂

 7. For en flott, liten kjole! Det er godt med alt som er ferdig! Jeg har selv 4 (eller er det 5!!) prosjekter på pinnene, og det kribler i fingrene etter å få det av! Men ikke all strikken som passer seg som strikk når min kjære er hjemme – noe av det krever litt mer hjernevirksomhet og ‘sitte-alene-og-konsentrere-seg’! Men jeg blir vel ferdig med noe av det etterhvert forhåpentligvis! 😉

 8. Selekjolen var kjempefin!
  Selv er jeg av det slaget som ikke liker å ha mer enn ett prosjekt på pinnene.
  Liker ikke følelsen av å ikke få ting ferdig før neste startes.
  Ha ei flott helg!

 9. Nydleg kjole! Akkurat no har eg to prosjekter, Fanaputa etter opprkrift frå Nøstebarna, og kjole til lillesøster med hjarte på etter oppskrift frå -nille. Vanlegvis er det her eg ligger – to/tre prosjekter på ein gong. Grattis med tom UFO-boks!:)

 10. Så flink du har vært. Skjørtet ble nydelig. Flott med rillekant oppe. Dette skjørtet minner meg om da min sønn var baby for snart 21 år siden.. Nei, han hadde ikke slikt skjørt 😉, men min venninne fikk en datter samtidig, og datteren hadde et akkurat maken skjørt. Nøyaktig samme farger. Jeg har flotte bilder av de to babyene, og den lille jenta med flott hvit skjorte og det nydelige fanaskjørtet.

  Jeg forsøker å ikke ha for mange prosjekter på gang samtidig. Liker egentlig bare å ha ett om gangen. Akkurat må har jeg fire, og det er minst to for mange. Satser likevel på å få de ferdige til jul. 🙂

  Ønsker deg en fin ny uke, som starter i morgen!

 11. Herlighet for et nyyyydelig skjørt! Ser for meg at det er fryktelig seigt arbeid ja, men med et så fint resultat, er det jo virkelig verdt alt strevet 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s