Sølvbåndet · Strikking

Av pinnene i 2014

Litt sent ute, men oppsummeringen for 2014 kommer her. Siste prosjekt av pinnene i 2014 ble en Fanagenser til meg selv. Mønster er fra Sandnes garn norske ikoner tema 39.

10689999_10152509271870887_7415096564788648759_n

Kort sagt; strikket i Pickles extra fine merino, størrelse S og litt ekstra lengde på bol og ermer.

Jeg ble veldig fornøyd med denne, den er myk og god, og skikkelig knæsj i rosa.

Så til statistikken.

I 2014 felte jeg av hele 87 prosjekter av stor og liten art. Det er ganske mye! Tallene fordeler seg slik:

Gensere: 10 stk

Jakker: 7 stk

Luer og pannebånd: 23 stk

Votter: 11 par

Sokker: 16 par

Halser: 10 stk

Annet småtteri / interiør: 10 stk

Jeg sier meg veldig fornøyd, spesielt med så mange jakker og gensere. Det skal sies at noe av det er babyplagg, men det meste til meg (såklart). «Hvem som har fått hva»-statistikken fordeler seg slik:

Meg selv: 32 ting

Kjæresten: 6 ting

Gaver gitt bort/gavekurven: 49 ting

Jeg ble faktisk veldig overrasket over dette, for jeg har alltid innbilt meg at jeg er den verste egostrikkeren. Det er jeg åpenbart ikke, og da sier jeg bare: mer egostrikk i 2015. Ooog kanskje litt flere ting til kjæresten? 😉 Det var jo en viss skjevfordeling mellom meg og ham…

Noe av det som har blitt aller mest brukt i 2014 er dette:

wpid-20140819_151436         wpid-20140306_101746

wpid-20140705_215101

Retrokofta, Rosendalgenseren og den fine, fine Surry Hills-cardiganen. Jeg stemmer for flere kofter (i alle fall 1-2) i 2015. Nå som jeg har klippet opp og montert min første, ser jeg ingen grunn til å stoppe.

I året som har gått, har jeg også blitt mer fokusert på hva slags garn jeg bruker, og har fått en forkjærlighet for den norske ulla. Dere som enda ikke har prøvd Ask Hifa 2 MÅ bare gjøre det. Den er rett og slett fantastisk.

En spennende ting som har hendt i 2014, var at bok 1 og 2 i serieromanen min, Sølvbåndet kom i salg. Nå er bok 3 å finne i butikkene, og 9.februar kommer bok 4. Sølvbåndet har også egen Facebookside som du gjerne må følge med på om du leser serien eller synes den lyder spennende!

9788202471415        9788202473396

Nå er det bare å ønske et nytt strikkeår velkommen! Jeg har som mål å strikke kun ting som gjør meg glad, ingen pliktstrikk som man bare vil få unna. Dessuten SKAL jeg bruke opp restegarn og garn fra lageret. Målet er (som mange andre strikkebloggere) ETT NØSTE INN, TO NØSTER UT. Haha, det er jo litt festlig at man blir så avhengig av strikking og garn at man må lage seg regler.

Ønsker alle en super uke!

10 kommentarer om “Av pinnene i 2014

 1. Så lekker den Fanagenseren ble! Som du sier: knæsj i rosa! Jeg holder på med en Fana i gilde farger og er spent på resultatet. Bruker garn fra lageret. Gode forsetter på begynnelsen av året.
  Har forresten tenkt å starte på bokserien din i dag. Skaffa med bok nr. 1 før jul, men så ble den rydda vekk som så mye annet og ikke til å finne igjen før nå nettopp. Der lå den så fint lett synlig i slagbenken sammen med ei bibliotekbok som jeg også var på jakt etter.
  Litt av en produksjon du viser til! Skjønner ikke at du rekker alt. Artig å følge med på hva du lager.

  Godt nytt år fra Ingunn

 2. Du må være en unik person! Alt du klarer å få til, og ikke minst, får tid til, det står det virkelig respekt av. Herlighet!! Jeg bøyer meg i hatten…Du er jo en ung dame enda. Tenk for et innholdsrikt liv du har foran deg.
  Gleder meg til å lese bøkene dine, spennende.
  Ha en finfin kveld.

 3. En fin oppsummering av strikkeåret! Så mye du har produsert! Fanagenseren ble knallfin i de sterke kontrastene:) Gleder meg til å følge med videre:)

 4. For en imponerende produksjon du hadde i fjor. Den fanagenseren var utrolig lekker. Har lenge hatt lyst på fanakofte, men alle forsøkene har blitt mislykket. Jeg får prøve igjen senere. Veldig mye flott du har strikket altså.

 5. For et år du har hatt!!! 87 ferdige prosjekter er MYE!!! Og jeg er så glad for at jeg får følge deg og bli inspirert:)
  Fanagenseren er nydelig♡ Skjønner godt at du er fornøyd med den! En sånn har jeg lyst på også….
  Også er det bokserien din da, den er fantastisk! Så flink du er! Jeg abonnerer, og gleder meg enormt til neste bok!:)

  Nå er vi allerede igang med nytt strikkeår, spennende!:)
  Min oppsummering av 2014 kommer den også, snart….;)

 6. Nydelig genser! Har også et Fana-prosjekt på gang og lurer på hvilken oppskrift du har brukt? Garn- og pinnestørrelse? Likte veldig godt halsen, er det det som heter båthals? Er den noe innsvinget, eller ser det bare sånn ut? 🙂

  1. Hei, og takk 😊 Jeg brukte oppskriften fra et Sandneshefte som jeg tror heter Norske Ikoner (med en kofte på forsiden). I heftet er fanaen strikket i hvitt og blått. Jeg strikket min i Pickles extra fine merino på pinne 3 og 3,5. Tror ikke jeg gjorde noe spesielt med halsen, den var sånn i oppskriften 😊 Litt mer moderne snitt på genserne og koftene i Norske Ikoner-heftet, men jeg felte ikke noe i sidene. Ha en fortsatt fin dag 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s