Pickles Vinterbolero

30 mar

… eller Vårjakke som det blir i mitt tilfelle. Jeg er visst i gang med å strikke Pickles-mønster som jeg ikke rakk i fjor. Mon tro om jeg rekker å strikker noen av årets mønster også? I alle fall, vinterboleroen er kommet av pinnene, og jeg er kjempefornøyd.

image

image

Jeg valgte å strikke den litt annerledes enn oppskriften, fordi jeg ville ha den litt lenger, slik at det ble mer som en jakke og ikke en bolero. Jeg droppet også fellingene som former midjen, siden jeg valgte å strikke den lang. Ellers er den helt etter oppskriften, bortsett fra at jeg felte av med icord på ermene. Det er visst min nye favorittfelling. Jeg strikket størrelse XS, og oppskriften finner dere her, riktignok i størrelse M.

image

image

Jakken er strikket på pinne nr 12, så det gikk unna. Jeg har strikket med en tråd Pickles Tweedy i fargen Drivved og to tråder Faerytale fra Du store alpakka i farge 726 melert brun. De gikk perfekt sammen og fargen ble så fin. Jakken skal egentlig strikkes med Pickles Big Fuzz sammen med tweedgarnet, men siden jeg ikke er så begeistret for mohair, valgte jeg det bort. Jeg synes børstet alpakka gir et finere uttrykk, og dessuten synes jeg mohair stikker og klør litt. Genser i Fritidsgarn går derimot helt fint…Merkelig dette med kløingen, det er visst ingen som blir enige 😉 Uansett så gikk det med 220 gram Tweedy og 190 gram Faerytale.

image

image

Jakken er i rillestrikk, bortsett fra ermene som er i glattstrikk. Myk ig lett, men samtidig veldig varm og god. Her ser man også icordfellingen på ermet. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd, og at jeg gleder meg til å bruke denne som ytterjakke når det begynner å bli vår. Det virker som om det enda kan bli en stund til, for her i Tromsø har det blitt hvit vinter igjen. Ønsker alle en fortsatt fin søndag 🙂

Reklamer

11 kommentar to “Pickles Vinterbolero”

 1. Lene 30. mars 2014 kl. 18:09 #

  Kjempe fin jakke og super farge 🙂
  Sånne jakker er så gode og annvenlige 🙂
  Klem

 2. Isa 30. mars 2014 kl. 18:50 #

  Herlig jakke, og tanke tenke meg det virkelig gikk fort med så store pinner. Nydelig farge og!

 3. Heidi 30. mars 2014 kl. 20:32 #

  å den ser så deilig ut – digger endringene og drømmer litt om å bo et sted jeg kan ha en sånn som vårjakke og ikke tenke vindtett hele tia

 4. LisaM 31. mars 2014 kl. 11:05 #

  Den ble kjempefin!:)
  Det går virkelig unna med deg om dagen, vottene i innlegget under har jeg ikke sett før så må ta en titt på de etterpå;)
  Huff da, hvit vinter igjen nå….! Her har det blitt vår! Snøen er borte, hestehoven blomstrer og det er ganske varmt. Sånn for å gni det inn liksom….hihi….
  Ønsker deg en super uke! Gleder meg til å se hva det neste du strikker blir:)
  Klem

 5. Kirsti 31. mars 2014 kl. 11:43 #

  Så fin! Denne blir god å ha fremover nå:)

 6. Guro 31. mars 2014 kl. 12:22 #

  Wow, du er rask med pinnene altså! Så flott denne ble! Likte godt at du hadde forlenget den. Den blir nok superdeilig å ha utover:-)

 7. jeanette 31. mars 2014 kl. 18:28 #

  Så fin den jakken ble, fikk lyst til å strikke en jeg også

 8. Pringeling 31. mars 2014 kl. 21:20 #

  Så mye flott du har strikket siden sist jeg var innom! Denne jakken så jamen hærlig ut! Vet ikke helt hvordan det er i Tromsø nå, men kjenner jeg byen rett er det enda en stund til du får vår 😛 Og sigridstrømpene så også kjempedeilige ut! Jeg har planlagt å strikke meg strømer i årevis, sånn siden det ser helt idiotisk ut med sokker i skoene når jeg går med skjørt… Og dobbel Silja på pinne 4 hørtes jo overkommelig ut så det er mulig at jeg kopierer deg hvis jeg plutselig får ånden over meg 😛

  Ha en kjempeflott uke!

 9. Anne 1. april 2014 kl. 15:49 #

  Stilig at du har gjort den om til jakke, den passet deg perfekt! Pinne 12 høres veldig tjukt ut å strikke med men til gjengjeld må det ha sust avgårde;) Og det blir jo aldri feil. Jeg satt i går og noterte alle genserene jeg har lyst å strikke..Å herlighet jeg tror jeg må finne opp pinner med batteri;) Blir spennende å se hva ditt neste store prosjekt er;)

  Ha en flott uke!

 10. Stine 2. april 2014 kl. 08:34 #

  Kjempe fin jakke, passet deg veldig godt 🙂

 11. hanne 3. april 2014 kl. 15:39 #

  Den var kjempefin! Holder også på med en jakke på tykke pinner, håper å bli ferdig med den, da jeg trenger den til flyturen hjem…. god helg til deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: