Strikking · Votter

Votter med votter

Jeg liker veldig godt å strikke votter med flerfarget mønster. Derfor ble jeg temmelig bergtatt da jeg så mønstret på disse for første gang, og jeg visste at de bare måtte strikkes. De viste seg imidlertid å bli et langtidsprosjekt, for jeg la opp i starten av januar og først nå er de ferdige (og det er bare fordi jeg måtte være skikkelig streng med meg selv for å få de ferdig før vottesesongen er over).

image

Jeg tror litt av grunnen til at de tok så lang tid er at mønstret er veldig gjentakende. Når man har strikket det første votteparet i mønstret, så er spenningen borte. Dessuten var jeg ikke så overbegeistret for garnet heller. Jeg strikket i Søstrene Grenes uldgarn, og det var veldig variasjon i tykkelsen og utseendet på tråden. Derfor ble også vottene litt løst strikket her og der. De ble bedre etter litt håndvask og en runde damping med strykejernet, og nå er jeg ganske fornøyd. Men det blir ikke kjøpt flere nøster av det garnet i alle fall.
Vottene er veldig lette og myke, og veier bare 55 gram.

image

Vil du også strikke votter med votter, så er oppskriften gratis på Ravelry og heter The Mittens. Det er min desiderte favorittdesigner som står bak dem, og er du glad i mønsterstrikk, så anbefales det å sjekke ut flere av hennes fantastiske votter.

Siden disse vottene tok så lang tid å strikke, var det ekstra godt å få dem ferdige. Mens de tørket etter vasken, måtte jeg bare strikke noe kjapt og morsomt, og da ble det et pannebånd til å matche mariusgenser til påske.

image

Det var flinke Elismelis som inspirerte da hun la ut pannebånd på Instagram, og jeg bare måtte herme. Mitt er strikket i enkel tråd Nepal og trippel tråd Sandnes London.

Nye prosjekter er på pinnene, og jeg koser meg med både å strikke og planlegge. Vi blogges snart 😉

10 kommentarer om “Votter med votter

  1. For noen herlige votter. Liker fargevalget ditt veldig godt. Og supert at du deler erfaringen om garn fra Søstrene Grene – da trenger jeg ikke prøve det selv.

  2. Så morsomme votter med votter! Ja hun har mange flotte votteoppskrifter;) Jeg har et par votter liggende som mangler tommel, men egentlig haster det ikke for her er det litt for varmt for votter nå 😉 Og så har jeg pulsvarmere som det bare er strikket én av 😛 Mye kjekkere å planlegge nye prosjekter;)
    Fint pannebånd du har strikket, passer godt til Mariusen! Gleder meg til å se hva du strikker på nå;)

    Ha en fin helg!

  3. Flott flott! Jeg likte vottene dine veldig godt!:) Ser ikke ujevnhetene på bilde vettu…;)
    Nå har du fine votter til siste rest av vinteren, men jeg håper det snart er vår hos deg også:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s