Gensere · Julegaver 2013 · Strikking

En liten Mariusgenser

Man kommer jo liksom ikke utenom mariusmønsteret 🙂 Selv om man blir lei og tenker «Dette blir den siste mariusen jeg strikker», så ender man alltid opp med litt mer. Slik er det i alle fall med meg. Det er et fint og tidløst tradisjonsmønster, og selv om det har vært litt mariushysteri i det siste, så må man jo bare like det! Siste prosjekt som har kommet av pinnen hos meg er en liten marius i barnestørrelse.

image

Genseren er strikket i Karisma fra Drops på pinne 3 og 3,5. Det var første gang jeg prøvde Karisma, og det var et helt ok garn, men blir ingen favoritt. Jeg er ikke så glad i superwashgarn, men jeg må jo innrømme at det er mye mer praktisk til en liten genser å kunne slenge den i vaskemaskinen 🙂 Genseren er i størrelse 2 år, men lengden på bol og ermer er en god 4 år.

image

Jeg synes halsåpningen på størrelsen i oppskriften var helt vanvittig stor, og jeg felte derfor ca 30 masker ekstra før vrangborden. Likevel er den fortsatt god og romslig.

Genseren er en julegave, og den ligger nå klar i gavekurven, ferdig dampet og venter bare på å få julepapir rundt seg. Det begynner virkelig å gå seg til med julegavelisten min. Mesteparten er ferdig allerede. Herlig å endelig ha klart å være tidlig ute 🙂

image

Snøen (og vinteren?) er kommet til Tromsø, og jeg tror jeg må være den eneste som jublet da jeg så ut av vinduet i går morges! Snøen får meg i skikkelig koselig førjulsstemning 😉 Ja, jeg er litt over gjennomsnittet glad i jul og juleforberedelser 🙂 Derfor holder jeg på å planlegge et lite innlegg med strikkede julegavetips! Det kommer nok i løpet av uken.

Klem fra Martine

8 kommentarer om “En liten Mariusgenser

 1. Hihi, samme genser (bare i tynnere garn) er kommet av pinnene her, klar til julegave. Trodde jeg ikke skulle strikke noe Marius, men så var det noen som spurte pent. Og ja, enig med halsåpningen, det er litt rar felling på den genseren.

 2. Hvilken reser du er! Fin genser, du er rå på den mønsterstrikken:)Jeg har begynt litt på julegavestrikken, men har en del igjen enda. Og akkurat som deg, jeg er rimelig gal etter jul! Kjenner jeg begynner å glede meg og alle andre syns jeg er ekkel som spør hva de ønsker seg for «Herregud, det er jo en evighet til!». Men så må jeg nevne at det er de samme som sier dette som starter innhandlingen uti desember, haha;)

 3. Så fin liten mariusgenser! Flott julegave dette 🙂 I dag har jeg vært og handlet inn garn til julegaver. Har helt klart satt meg for store mål med de hjemmelagede julegavene, men får se hvor langt jeg kommer:)

 4. Hver «mann» sin Marius! Det kommer vi bare ikke utenom. Jeg strikker sokker av Karisma og synes det er kjempegodt å strikke av. Vi er vel mange som strikker med jul i sikte nå.
  Kjekt å starte i god tid…

  Klem fra Ingunn

 5. Så fin genseren ble, og takk for tips om ekstra felling før halskanten. Jeg skal strikke to i str. 8 år i julegave. Kjøpte garn i går, da min yndlingsgarnbutikk hadde 25% på alt garn. Kjøpte orginalfargene jeg også, selvom det er til to jenter. Har strikket to Mariuser i grått, og er klar for fargeforandring.

  Jeg liker også sneen som er kommet i Tromsø i siste dagene. Det at det har lagt seg et hvitt teppe overalt, gjør høsten lysere og triveligere. (eller nå kan det vel kalles vinter!!). Mørketiden blir lettere med sne. Gleder meg til adventskos, «arktisk» lys og nordlys på himmelen. Det er ei fin tid, selvom sola forsvinner i 2 mnd.

  Gleder meg til å se dine julegavetips!

  Takk for koselig kommentar på mitt blogginnlegg.

  Fin kveld ønskes deg!

  Ingrid

 6. Mariusen er nydelig og tidløs! For å svare på kommentaren din inne hos meg: Kast deg i det Martine! Jeg lærte meg å hekle av videoer på youtube. Garnstudio.com har også en del videoer som viser teknikker. Det er litt kronglete i starten selvfølgelig, men dette sitteunderlaget er nederst på vanskelighetsskalaen og med tjukk pinne går det kjempefort pluss at du ser maskene veldig tydelig og godt. Lykke til, jeg gleder meg til å se! 🙂
  Lina

 7. Denne ble kjempefin, regner med at mottakeren kommer til å bruke den masse! Jeg er heller ingen stor fan av superwash, synes de nupper mer enn andre ullklær… Gleder meg til det neste innlegget ditt, tips til julegavestrikk er bestandig nyttig! God helg;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s