Julegaver 2013 · Strikking · Votter

Fra bunnen av strikkekurven

I august bestemte jeg meg for å hente fram alt av prosjekter som har ligget «gjemt» i poser i strikkekurven, og endelig få dem ferdig. Det er tre slike prosjekter. To par mønstervotter som jeg bare hadde strikket halve førstevotten av, og en fanababykjole strl 1 år på pinne 2,5. Fanakjolen skal jeg innrømme at det ikke er blitt strikket så mye på, for den er fryktelig kjedelig, men de to mønstervottene er ferdige. Hurra for det!

image

Herlig å kunne krysse av to prosjekter som ferdig, og endelig få litt orden på strikkekurven igjen.

Først ut; Ship o’hoi-vottene!

image

Disse har jeg faktisk hatt på pinnene i 1,5 år… Derfor føles det ekstra godt å ha dem ferdige! De er strikket i Sportsgarn fra Trysilgarn, kjøpt på Europris. Det er så mange ting man bare må elske med dette mønstret. Det er skikkelig gjennomført, med massevis av herlige sjøelementer. Kapteinstriper på håndleddet, bølgemønster inni hånden, kompassrose og farger for tomlene for å ha en ekstra påminner om hva som er fargene for styrbord og babord.

image

Fargene på tomlene skal egentlig broderes på med maskesting. Jeg er imidlertid ganske håpløs på å sy pene maskesting, så jeg jukset og strikket heller mønsteret.

Neste par som er blitt ferdig, er disse herlige sauevottene. Trenger jeg å si at jeg er helt forelsket?

image

Dette er nok de søteste vottene jeg har strikket. Jeg begynte på dem i nesten samme sekund som mønstret ble tilgjengelig i vår, men av en eller annen grunn ble det bare med en halv vott. Nå er de ferdige.

image

De er strikket i myke og gode Hverdags fra Du store alpakka. Det er et veldig fint garn å strikke med, og vottene er veldig lette og delikate. Ikke akkurat robuste, og jeg antar at de ikke er så slitesterke heller, men hva gjør vel det? Man trenger jo finvotter også 😉 Det gikk med ett nøste hvitt og bare et halvt nøste grått.

Begge vottene er mønster fra Jorids mønsterbutikk. Der finner jeg alltid noe jeg har lyst på.

Det er en god følelse å få ferdig noe man har hatt liggende lenge. Men det er en enda bedre følelse når det man har fått ferdig, også er julegaver 🙂 Dobbel lykke!

Når vi er inne på sauer, så må jeg også vise dere det fine sengesettet jeg sov i da jeg var på hytta med mamma og pappa forrige helg.

image

En seng full av sauer må jo bare være perfekt for en ull-elsker som meg.

Håper alle nyter søndagen! Her blir det strikkekos, te og Alt for Norge (jeg elsker alle de søte norsk-amerikanerne) 😉

Klem

19 kommentarer om “Fra bunnen av strikkekurven

 1. Herlige vanter! Kjenner igjen den gode følelsen det er å kunne krysse av på lista 🙂 Jeg har holdt på lenge med dette. Gleder meg til snart å kunne begynne på nye prosjekter 🙂
  Ønsker deg en fin søndagskveld!
  Anette

 2. Å fullføre prosjekter er en herlige følelse! Iallefall når de har vært gjemt en stund. Vottene ble veldig fine:) Har laget 2 par av sjøvottene tidligere. Liker mønsteret så godt med alle de gjennomførte detaljene. Sauevottene står på strikklista 😉

 3. Så flink du har vært! Det er gull å bli ferdig med vellagrede UFOer 🙂 Kjekt å få krysset et par julegaver av listen også.

  Veldig søte sauevotter, fikk igrunn veldig lyst til å prøve meg på de, jeg også. MEN så har jeg noen pågående prosjekter som skal prioriteres først! 😉

  Ha en koselig søndagskveld!

 4. Så flink du er! For en lykke å både ferdigstille prosjekter! I tillegg er jo vottene så nydelige, hver på sin måte! Seilervottene var det så fine detaljer på, har aldri sett slike før. Lurt å strikke inn fargene istedet for å brodere. Det var nok det enkleste. Sauevottene til Jorid har jeg også sett på, de er jo bare så stilige, flotte og kule! Tror jeg må skrive de på lista mi, du inspirerte meg! Sauer er absolutt ålreite dyr!

  Ha en fin uke!

  Hilsen Ingrid

 5. Fine votter!Eeeeelsker saue vottene! :)Utrolig deilig å bli ferdig med strikkeprosjekter som har ligget i kurven og ikke minst når det er julegaver!Hærlig! 🙂

  Hadde gledet meg til å dra å besøke Pickles sin butikk i Oslo, men de hadde ikke åpent mens vi var der 😦 Så håper jeg får dratt dit en annen gang. Men var innim Tjorven garn på Majorstuen 🙂 Veldig fin butikk! Fikk kjøpt litt garn. Kjedelig at to av strikkebutikkene i Tromsø ikke selger Drops sitt garn lengre.. Men Husfliden gjør kanskje det?
  Jeg og lillesnuppa tok turen videre til Sverige og var i en strikkebutikk igår, hadde gledet meg veldig, men må si jeg ble litt skuffet.. Mye Acrylgarn.. Men de hadde endel dropsgarn, så mye mulig jeg drar tilbake og kjøper med meg litt 😉

  Ha en fin dag 🙂

  Klem

 6. Deilige votter. Jeg elsker søt sauvotter og kanskje jeg kjøpe strikkemønster og strikke også for meg. Nå er riktige tid med begynne. Jeg har ferdig min pulsvarmere… og så hyggelig din sau … sover 🙂 Ha en fin kveld. Hilsen fra meg til deg.

 7. WOW! Så flotte votter du har strikket! Knallfine julegaver☺
  Kjenner til følelsen når man får ferdig noe som har ligget lenge. Jeg holder på å ferdigstille den andre ufo`en denne uka. Så ja, det er herlig!!!☺

  Ønsker deg en finfin oktoberdag! Og gleder meg til neste oppdatering☺

 8. Nydelige sauevotter! Sånne har jeg og lyst på, men jeg har så mange strikkeprosjekter på gang til andre, at det tar sikkert «100 år» før jeg får tid til noe til meg selv. Sånn føles det i alle fall … Og de sjøvottene var og herlige!

  Ha ei super helg, Martine! Klem!

 9. Så stilge votter. du er jammen flink til å få det fint også. Slike votter er eg ikkje så veldig flink til, men ahr faktisk planer om å lage litt meir av det. Ein blir ikkje flink når ein ikkje prøver.. Håper du får ei fin ny uke

 10. Så flink du er med mønsterstrikken! Jeg bøyer meg i støvet;)
  Ang spørsmålet ditt på pannebåndet og garnvalg så har jeg svart deg inne hos meg:) Håper du blir klokere og får prøvd ut oppskriften! Kom gjerne med tilbakemelding ang hva du velger og hvordan det funker;) Jeg har bare strikket det i Peruvian..

  Ha en fortsatt fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s