Luer · Strikking · Toving · Votter

Vintersett til anorakken

image

Til jul fikk jeg en fantastisk fin mørkeblå Fjellreven anorakk av samboeren. Da måtte jeg selvfølgelig strikke et matchende vintersett som jeg kan bruke til den. Valget falt på mariuslue og sjøvotter.

image

Mariusluen har jeg hatt lyst å strikke siden i høst, men på grunn av mye julegavestrikking, så kom den litt i andre rekke. I romjulen var det derimot nok av tid til strikking, og luen ble faktisk ferdig på kun 1 dag. Den strikket på pinnenr 7, så det er jo kanskje ikke så rart. Jeg valgte å bytte ut rødfargen med rosa, siden det skulle være rosa bord på vottene 🙂 Garnet er Alfa fra Sandnes, mykt og kløfritt. Oppskriften er gratis, og du finner den her. Jeg strikket 10 omganger ekstra med blått før jeg felte, siden jeg ville ha luen litt baggy.

image

Vottene er sjøvotter etter oppskriften i boken Lune Masker. Garnet er som vanlig pt3, mitt favorittgarn når det gjelder tovede votter.

image

Jeg må forresten få ønske alle sammen godt nyttår! Jeg håper alle har hatt en fin start på året. Jeg gleder meg til et nytt år, med nye kreativiteter og forhåpentligvis masse blogging 😉 Jeg er så inspirert til å strikke for tiden, og det som frister mest er faktisk gensere av ulike slag… Da Pickles-jentene var på God morgen Norge på torsdag, så jeg noe som jeg bare MÅ lage… Så nå går jeg og venter på at de skal legge ut oppskriften 😉

image

I dag blir det lørdagskos hele dagen, med bøker, strikketøy og masse stearinlys. Jeg skal lage verdens beste grønnsakssuppe til middag, og ved siden av tv’en ligger det en nyinnkjøpt åttende sesong av Frustrerte fruer.

Ønsker alle ei kjempefin og kreativ helg!

11 kommentarer om “Vintersett til anorakken

 1. Så søt du er:

  SV: Rødt hår er jo nydelig, da! Jeg likte meg kjempegodt på Sicilia, skal tilbake til sommeren, faktisk! Hyggelige folk, bra og billig mat, fine strender og deilig vær! Men vær flink med solkremen, jeg ble brent enda jeg brukte faktor femti! Vi var i Castellammare del golfo, koselig by, men som jeg skrev byr den ikke på fantastisk arkitektur og masse shoppingmuligheter. Nabolandsbyen Scopello er kjempefin, og skal du shoppe er Palermo perfekt! Trivdes dog best på bygda, Palermo følte jeg var litt uoversiktlig og masete, på et vis :p Vil jo ha ro når man er på ferie! En annen ting; lei bil om dere kan!

 2. Så fint sett du har laget til anorakken!
  Vottene så deilige ut og fint med rosa og grått til mørkeblått!
  Takk for koselig kommentar hos meg!
  Nina :o)

 3. Den Mariuslua er veldig fin til deg! Lurt å bytte rødt til rosa. Tovavotter er tingen i vinterkulda, men jeg har aldri prøvd Pt3 til toving. Disse sjøvottene ser gode ut. Flott anorakk du fikk! Den kan brukes til alle årstider.

  God helg! Gleder meg til å følge deg framover.

  Klem fra Ingunn

 4. Hei! Kom over bloggen din nå, og måtte ta en titt rundt. Må si du har strikket veldig mye fint! Og så heldig du er som fikk såå fin anorakk i julegave. Vintersettet ble kjempefint til:) Likte godt de rosa detaljene:) Ønsker deg en fin lørdagskveld.

 5. Så fin anorakk du har fått:-) Og settet passet jo perfekt til! Utrolig fin fargekombinasjon på lua – tror jeg må herme;-)

  Venter også på at Pickles skal legge ut de nye oppskriftene – den vimpelgenseren MÅ jeg ha:-)

  1. Tusen takk! Herm i vei, du 😉 Morsomt å variere litt på mariusfargene, og det blir jo helt annerledes av bare å bytte om på 1 farge 🙂
   Det er vimpelgenseren jeg også går og venter på, synes den var helt fantastisk kul! 😉

 6. Kjempelekkert sett! Og så fine bilder av deg 🙂 Likte de vottene, så enkle og elegante og jeg har jo gått og tittet litt i den boka på strikkebutikken…

  Ha en fin søndag!
  Klem

 7. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min 🙂 og så flink du er som strikker tilbehør til deg selv – så langt kommer aldri jeg 😉

 8. Hei og hopp! S¨å fin fargekomb i den lua der!!! KJempehyggelig med besøk også!!
  Vips, følger med deg via bloggrullen min!! Ha en finfin dag!! Klem fra M

 9. De huene har jeg også strikket utallige av til ungene i år:-) super sjønne! E vel totalt hekta på Marius mønster:-)
  Ha en fin kveld videre:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s