Uncategorized

Alle de uferdige prosjektene

Endelig ble det desember, min favorittmåned! Mørketiden er her, og jeg storkoser meg med blåtimer, adventsstjerne i vinduene og duften av kongerøkelse og klementiner.


I forrige innlegg skrev jeg om alle strikkeplanene jeg har. I dette innlegget tenkte jeg å stikke fingeren i jorda og skrive om alle de uferdige prosjektene som jeg har på pinnene. Det kan jo være greit å ta en kikk på dem før man legger opp alt på ønskelisten, eller? Heldigvis skal podcastene Strikketerapi og Aimees little kongdom ha en ufo-samstrikk som starter 1.januar. Der har jeg tenkt å være med og forhåpentligvis få ferdigstilt noen av de gamle prosjektene. 

Jeg har vært nede i dypeste skuff og hentet frem alt. Noe er gammelt, noe er nytt. Noen prosjekter ligger i dvale og har gjort det lenge, men noen er aktive prosjekter. Vi ser nærmere på alle som en;

Seterjakke


Dette er en Seterjakke størrelse 2-4 år. Oppskriften er fra Paelasboka, og jeg strikker den i Hillesvåg Ask og Sandnes Tove. Dette prosjektet la jeg opp til for ca 2 år siden, da jeg forsøkte å lokke frem strikkelysten. Den kom raskt tilbake, og da jeg var ferdig med den morsomme delen av mønstret (bærestykket med mønster og økninger), så la jeg Seterjakken vekk og la opp et nytt prosjekt. Helt vanlig, ikke sant? Denne har jeg faktisk strikket litt på de siste dagene, og den får jeg nok ferdig ganske snart. Bildet yter ikke fargene rettferdighet, den er pudderrosa og grå, og egentlig veldig fin!

Valknutevott


Dette er et gammelt prosjekt, kanskje lagt opp i 2011 eller 2012 Jeg husker i alle fall at jeg strikket denne votten i påsken. Vott nr 2 ble aldri lagt opp, men garn og mønster ligger i en pose og jeg tror jeg brukte pinne 3 mm. Det er egentlig synd å ikke strikke en vott til, for det ligger jo ganske mye arbeid i den første votten. Denne får jeg ta tak i på ufo-samstrikken. 

Ullsokker med mønster


Dette er også et gammelt ferieprosjekt som aldri ble ferdigstilt, men her er heldigvis sokk nr 2 påbegynt. Ideen bak disse var å lage et par korte tynne lester som ville passe fint i litt finere vintersko. Det trenger jeg fremdeles, så på en måte har jeg lyst å ferdigstille disse. På en annen måte så frister det lite med mønster på alle omganger, syltynt garn og pinne 2,5 mm. Kanskje jeg skal ta disse med på juleferie?

Matroskjolen


Dette er Matroskjolen fra Ministrikk. Den kommer til å bli kjempefin, men når man strikker uten en spesiell mottaker i sikte, så er det vanskelig å motivere seg til å ferdigstille… På denne gjenstår begge ermene, bærestykket og kragen. Denne må jeg ta i ufo-samstrikken. 

Blåbærvotter


Jeg laget et par Blåbærvotter for lenge siden, solgte dem, og angret litt på det etterpå. De er jo så fine! Derfor la jeg opp til et par nye, som har vært på pinnene altfor lenge. De er veldig kjappe å strikke, så disse får jeg ferdig på en kveld om jeg legger ned litt innsats. 

Oh deer 

Enda et tilfelle av «second mitten syndrome». Oh Deer-vottene, lagt opp i 2014, tror jeg. Disse kan jeg ikke love at jeg noen gang blir ferdig med. De er fine, men; 1) Supertynt garn og pinne 2,25 mm, 2) Det er laange trådsprang og det er tungtvint å få fint, og 3) Resultatet blir et par overraskende romslige og veldig tynne votter som ikke er særlig varme. Det betyr at 4) Jeg må strikke enda et par tynne votter å ha til fôr inni disse. Det gidder jeg bare ikke.

Vinterrosekofta


Denne er faktisk ikke så gammel, lagt opp våren 2017. Det er den nydelige Vinterrosekofta av Wenche Roald. Det er en egentlig en barnekofte, men jeg strikker den som en litt kort sommerkofte til meg selv. Denne vil jeg ha ferdig til våren, og dersom det ikke blir juleprosjekt, så blir den i alle fall et samstrikkprosjekt. 

Osterkofte


Dette er egentlig ikke en ufo, for jeg har jo strikket på denne ganske mye i det siste. Så ble jeg plutselig lei, og bestemte meg for å la den hvile til etter jul. Det er kun raglanfelling, stolper og montering som gjenstår. Mønster fra Kofteboken 2. 

I tillegg har jeg ett nytt prosjekt på gang, og det er en tweedjakke til kjæresten. Det er et koseprosjekt nå i adventstiden ❤️

Nå har jeg vist frem alt som ligger i kurver og prosjektposer hjemme hos meg. Synes vel egentlig ikke at det er så mye, men jeg skulle likt å få alt sammen ferdig. Har du mange uferdige prosjekter liggende?

Ha en fin andre adventshelg!❤️

2 kommentarer om “Alle de uferdige prosjektene

  1. Oi, sjå her ja. Synes ikkje at du hadde spesielt mykje, så mykje av dette er nok overkommelig på ufo-kal’en. Eg synes at du er flink som ferdigstiller såpass mykje, det krever jammen meg ein god del sjølvdisiplin og styrke for å bli heilt ferdig med noko. Tørr eg å vise fram ufoane mine tru? Eg har ein ufo-haug som er til å grine av, eg veit ikkje om eg tørr, blir heilt svett av å tenke på kor mykje garn det er i kroner som bare ligg i prosjektbaggar rundt om i huset. Eg kjenner meg veldig att i det du skriv, strikke ein vott eller sokk og legge det frå seg, eller strikke det morosame på ei kufte og legge den vekk. Det er nok ein strikke-sjukdom, haha, det er godt at me er fleire.
    Helsing Ingrid

  2. Her var det mye fint på vent. Det er mye gøyere å legge opp nytt strikketøy enn å fullføre noe som er halvferdig. Men disse prosjektene var så fine, at jeg heier på deg for å få dem ferdige:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s