Uncategorized

Batikkgenser

Hei igjen, og takk for mange hyggelige tilbakemeldinger etter «hjemkomsten» til bloggen. Veldig kjekt at det fremdeles er noen som følger med. Jeg har så masse å vise frem, og klør i fingrene etter å få blogget mer 😊 Jeg har også veldig lyst å lese andres strikkeblogger, så legg gjerne igjen et spor i kommentarfeltet, så jeg kan finne deg. 

Sandnes Garn har kommet med mange fine hefter i det siste. Jeg falt veldig for 1713 Hverdag og 1715 Alpakka, og har flere av prosjektene i disse heftene på strikkelista. Først ut ble Batikkgenser. Den er på forsiden til 1713-heftet. 


Dette prosjektet ble ferdig for en stund siden, og bildene ble tatt på hyttetur i oktober. Genseren var superrask å strikke, og ekstra gøy på grunn av fargeskiftene. Genseren strikkes i to tråder hele veien, hvor bare den ene tråden skifter farge. Egentlig skal den strikkes i alpakka og silk mohair, men jeg ville bruke lagergarn, så jeg strikket i Ask fra Hillesvåg og Sandnes silk mohair. Jeg er ikke sensitiv for ull, og synes heller at det er alpakka som stikker og klør noe forfordelig, så ull passer meg bra. 

Ermene skal egentlig syes i, men det er jeg ikke noe flink til. Jeg valgte derfor å strikke genseren med raglanfelling istedenfor. Jeg tilpasset fargeskiftene etter dette, og begynte med den mørkeste fargene ca 10 omganger før jeg satte alle delene sammen. 

Jeg har strikket størrelse small, og brukte pinne 5 på vrangborder og 6 på resten

Genseren har allerede vært mye i bruk, og holder fasongen godt (kanskje på grunn av ulltråden? #ullergull ) Den er varm, mjuk og deilig oversized.

Lua er forresten Tjukklua fra Drople Design. Elsker den! Strikket den kjapt på en kveld i vinrød Vamsegarn, og bruker den hver dag. 

Håper alle har hatt en fin helg og nyter søndagskvelden. Jeg skal strikke kofte i kveld, og lade opp til ny uke😊

5 kommentarer om “Batikkgenser

 1. Flott genser og flott lue.
  Godt at du er tilbake på bloggen.
  Kos deg med koftestrikking i kveld.
  Det gjør jeg også 👍

 2. Herlig genser, kanskje noe lagergarn kunne bli noe lignende 😉
  Har også startet opp igjen blogginga, prøver å få oppdatert strikkinga dette året i allefall 🙂
  Koftestrikk er morsomt 🙂 Nancy kofte på pinnene nå 😀

 3. Så deilig og varm genser. Det er så godt og ha noko som er lettstrikka og som blir så fint.
  Spennande med koftestrikk og, alltid moro å sjå dine kreasjonar.

 4. Kjempefin genser og flott fargekombinasjon! Har planer om en tykk kosegenser, jeg også etterhvert. Mye fint i innleggene under også 🙂
  Hilsen fra Anette

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s