Uncategorized

Herrehøstjakke

IMG_0836

I Januar i år begynte jeg på dette prosjektet til min samboer, og i forrige uke ble det ferdig. Nå skal det sies at det ikke har fått oppmerksomhet i hele denne perioden, men nå som høsten snart er her, var det på tide å få Herrehøstjakken ferdig.

Mønster kommer fra Pickles, og det samme gjør garnet. Jeg har brukt Pickles Tweedy, og det gikk med 6 nøster på anbefalt pinnestørrelse. Vanligvis strikker jeg M til samboer i alle mønster, og det kjørte jeg på med denne gangen også, uten måle noe som helst (strikkefasthet og prøvelapp, hæ?) M har jo alltid passet perfekt. Denne gangen ble imidlertid M aaaltfor stort! Det ble sikkert mer en XL, og jeg måtte rekke opp halve bolen. Istedenfor la jeg opp XS, og brukte lengdemålene til M. Det ble ganske bra, selv om den sikkert kunne vært litt mindre. Andre som har opplevd at denne var litt stor i størrelsen?

IMG_0835

Jakken er veldig enkel å strikke, og dermed også litt kjedelig. Den strikkes frem og tilbake, og det betyr ganske mange lange vrangomganger. Når man kommer opp til raglanfellingen og kragen, skjer det litt mer og da var den egentlig ok å strikke. Kragen i nakken strikkes fast, og det betyr null montering!

IMG_0839

Samboer er fornøyd med nyjakken, og det er jeg også. Som dere ser i bakgrunnen, så er bildene tatt i Blåbyen! Det er nemlig blitt vesteråling av meg nå. Jeg flyttet fra Tromsø til Sortland i begynnelsen av august, og har kommet meg på plass med både leilighet og jobb. Det eneste som mangler nå, er å finne noen å strikke sammen med. Har jeg lesere fra Vesterålen, som kanskje vet om en strikkekafe, eller som har lyst å møtes til strikkekvelder? Let me know!

IMG_0825

3 kommentarer om “Herrehøstjakke

 1. Så flott jakke! Han er heldig han samboeren din!;)
  Håper du snart finner noen å strikke med, hadde jeg bodd i nærheten så hadde jeg kommet løpende med strikkekurven med en gang;)
  Jeg har en liten strikkegjeng, og de jentene er gull verdt!♥
  Godt å høre at du har kommet i orden i leilighet og jobb;spennende!:)
  Ønsker deg en fin uke! Håper solen skinner hos deg om dagen også. Klem

 2. Hei Martine 🙂
  Eg saknar sårt innlegg om kva du strikkar for tida, måtte bla bak i arkivet for å kikke på alt det fine som du har laga. Håpar og høyre frå deg snart 🙂
  Frå Ingrid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s