Uncategorized

Ny strikk til sommergarderoben

Plutselig var det gått to måneder siden siste blogginnlegg. Jeg har imidlertid massevis av unnskyldninger å komme med 😉 Jeg har vært uten bloggfotografen min, jeg har skrevet og levert min masteroppgave i juss, etter det har jeg stort sett befunnet meg steder uten internett. Og til sist; det er jo såå mye lettere å bare legge ut på Instagram. Likevel vil jeg at bloggen skal bestå, for det er koselig å skrive litt også. Jeg har strikket masse siden sist, og har mer enn nok å vise frem. Derfor slår jeg sammen litt, og viser frem to plagg denne gangen. Begge i samme fargenyanse, og begge til meg (såklart).

IMG_0634

Cardiganen ble strikket i påsken og litt etter, og genseren er ganske ny. Jeg er storfornøyd med begge, og de har vært i bruk svært mye allerede. Vi ser på cardiganen først.

IMG_0633

Denne synes jeg er nok av det fineste jeg har strikket. I alle fall er det blant det jeg er mest fornøyd med. Jeg liker alt med denne jakken. Den er lett og delikat, mønstret ser fint ut, jeg liker at den har glattstrikkede ermer og perlemorknappene er prikken over ien. Vrangborden er i flettestrikk, og jakken er akkurat sånn perfekt kort til jeans. Mønstret heter Pergola og er designet av Maria Magnusson.

IMG_0637

Garnet fortjener egentlig et eget innlegg. Jeg har brukt Symre fra Telespinn. Et helnorsk garn fra et lite spinneri i Telemark, med 80 % norsk mohair og 20 % norsk lammeull. Mykt, blankt og med en helt spesiell glans. I tillegg kjennes det så godt å bruke norsk, fra dyr man vet har hatt det godt (man kan jo faktisk se bilde av mohairgeitene inne på Telespinn sine nettsider), og fra liten og lokal produksjon. Dette er definitivt et garn jeg kommer til å strikke av igjen, og nå frister det også å prøve de andre typene som Telespinn lager. Det er ikke så pusete som mohair vanligvis er, og jeg synes mønstret kommer godt frem.

Neste prosjekt er ganske mye enklere, men har likevel vært i nesten daglig bruk, Drømmegenseren fra Pickles.

IMG_0638 IMG_0640

Jeg har ikke fulgt mønstret til punkt og prikke. For det første strikket jeg bolen vesentlig lengre, og jeg felte raglanen oftere. Ermene mine er også litt smalere. Genseren er strikket på pinne 3 og 5, og jeg har brukt Pickles Merino Tweed og Pickles Silk Mohair. Det ble en skikkelig myk og varm genser, og jeg kommer til å bruke kombinasjonen igjen. Tweed er rett og slett bare nydelig!

Jeg har flere ferdige prosjekter å vise frem, så heng med 😉

14 kommentarer om “Ny strikk til sommergarderoben

 1. Den jakken din er lekker, rett og slett. Skjønner godt du er fornøyd. Genseren ser god ut også. Sikkert fin å bruke nå så kaldt som det er. Hvor blir denne sommeren av?

  Fortsatt god onsdag fra Ingunn

 2. Så nydelige plagg! Den jakken tror jeg ikke det er mange som våger å starte på…uansett hvor fristende den er. Genseren derimot, den er mer for hvermansen. Veldig greit å lese om at en gjerne må forandre noe på mønsteret. Jeg har fått tak i bokserien din, nå abbonerer jeg. Synest det er en helt grei ordning. Så jeg er på vei til å bli «avhengig.» 😊😊 Tusen takk. Håper du snart får våren på besøk.

 3. Fin cardigan – og artig å sjå plagg strikka i garnf rå Telespinn. Det er jo relativt ukjend garn, men etter å ha strikka med det skjønar eg ikkje kvifor….

 4. Så fine plagg! Og kjekt å høre dine erfaringer med Symre. Jeg lot være å kjøpe noen nøster i fjor sommer og har angret siden jeg la nøstene tilbake i kurven i garnutsalget…. Vet hva som står på innkjøpslista mi etter innlegget ditt!

 5. Så utrolig nydelige ting du lager! Riktig dyktig er du:-) Fint å høre om dette garnet, har aldri hørt om det tidligere. Norskprodusert er jo å foretrekke synes jeg. Håper du får en fin sommer.

 6. Disse plaggene er så fine♡
  Jeg er jo godt igang med jakken, takket være deg;) Du er til stor inspirasjon!
  Gleder meg til å se hva mer du har å vise frem.
  Ha en fin kveld:)

 7. Så fine plagg du viser frem! Cardiganen var rett lekker! Og så kjekt og spennende å bruke helnorsk garn 🙂
  Gratulerer med fullført masteroppgave!

 8. Gratulerer så mye med innlevering av masteroppgave. Kan skrive under på at det er deilig å få levert inn en masteroppgave. Jeg er helt imponert over alt du rekker altså. For noen fine strikkerier du har fått av pinnene i det siste. Jakken var bare yber delikat, og genseren så helt himmelsk deilig ut.

 9. Så moro at du strikkar av Telespinn, det er jo i nærområdet for meg. Eg har ikkje strikka noko derifrå endå, men har lyst til å strikke eit sjal eller noko enkelt, berre for å bli kjent med garnet. Du strikkar som vanlig herlige kreasjonar. Inspirerande avbrekk i kvardagen!

  Frå Ingrid 🙂

 10. Hei! Har akkurat snublet over bloggen din, nydelig strikk! Måtte bare kommentere dette innlegget, ettersom jeg selv sitter og skriver masteroppgave i juss akkurat nå, men heller vil strikke 🙂
  Hilsen Kristine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s