Uncategorized

Sagavoll med rundfelling

Et prosjekt jeg har drømt om så lenge er endelig kommet av pinnene, montert, fått knapper og bånd; Sagavollkofta!

IMG_0543

IMG_0540

IMG_0559

Mønstret er gammelt, men er omarbeidet til rundfelling av flinke Wenche Roald. Oppskrift på mønster med rundfelling ligger i Koftegruppa på Facebook. Imidlertid er det bare veiledning for størrelse L og XL, og jeg behøvde mer en XS/S. Jeg har derfor gjort en god del endringer i forhold til det opprinnelige mønstret, og lagt opp færre masker. Jeg har også avsluttet to mønsterborder tidligere på rundfellingen, og valgte å strikke vrangbord i halsen istedenfor belegg.

IMG_0541

Jeg elsker det gammeldagse preget og mønstret, og måtte derfor strikke den i naturfarger. Garnet er Ask fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, et av mine favorittgarn. Norsk grov ull som ikke klør (ikke på meg i alle fall). Jeg strikket på pinne nr. 3,5, og kofta er veldig tynn og lett. Faktisk gikk det bare med 380 gram garn totalt. Knappene er i tinn, og de er fra mammas knappelager ❤

IMG_0561

For å dekke over sårkanten etter symaskinsømmen har jeg sydd på et bånd på innsiden av begge stolpene. Det gir kofta en skikkelig fin finish, synes jeg, også slipper man å være «redd» for at noen skal se innsiden av kofta 😉 I tillegg er det fint å skåne klippekanten litt. Jaa, også ser det jo så lekkert ut! Jeg har allerede kjøpt bånd til neste kofte… og den etter det. Legg forresten merke til det fine smykket med båtmannsknop som jeg har fått hos min kjæreste ❤

IMG_0555

Mønstret i rundfellingen er så fint og uvanlig, samtidig som det er tradisjonelt. Dette er en kofte jeg vet at jeg kommer til å bruke masse, og den havner definitivt høyt på lista over ting jeg er mest fornøyd med.

Koftefeberen fortsetter, og jeg har ikke tenkt å gi meg. Jeg trenger jo minst to kofter til!

Skjermbilde 2015-03-21 kl. 15.14.49

Så kan jeg avslutte med dette fine bildet av karen vi traff på når vi tok bildene. Jeg trodde ikke mine egne øyne, men det er faktisk en sel som koser seg på isflaket 😉 Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg elsker å bo langt nord! God helg, alle sammen 🙂

21 kommentarer om “Sagavoll med rundfelling

 1. Lekker kofte som du kler veldig godt! Godt gjort å få den til å passe så fint. Denne kommer garantert til å bli brukt. Lykke til med de neste, og god lørdagskveld!

  Klem fra Ingunn som strikker igjen…

 2. Alldeles nydelig kofte. For et flott arbeid du har gjort. Passformen ser helt perfekt ut. Veldig flotte bilder også. Morsomt med bildet av en sel på slutten. Slike naturopplevelser er morsomme å ha bilder av.

 3. Denne kofta var så utrolig flott. Kjekt med slike plagg som passer som et skudd og som har farger som går til mer eller mindre alt. Da blir det jo brukt også! 🙂

  Hvordan går det forresten med Sølvbåndet? Skal prøve å huske å se etter den neste gang jeg er på kiosken. 🙂

  1. Tusen takk 🙂 Jeg er kjempefornøyd selv.

   Sølvbåndet går kjempebra. Nå er det bok 5 som er i butikkene 🙂 Det går unna 😀 Ha en fin søndag, klem ♥

 4. Helt utrolig fin kofte! Den kledde du 🙂 Har du sydd på båndet til å dekke sårkanten for hånd? Veldig fint ble det 🙂

 5. Skikkelig fin kofte altså! Mye arbeid og puttel med en slik kofte, men vel verdt det når resultatet blir slik;) Kjekt å ha en slik som basis i garderoben med snitt og farger som passer det meste. Likte også godt sokkene dine i forrige innlegg. Elsker fargekombinasjonen med oker

 6. Så utrulig fin den blei, du er så utrulig flink til å gjennomføre strikkeprosjekt altså. 🙂 Eg held på med ei kufte sjølv, men ser ikkje enden på det heilt enda 😉 Ha ei fin påske!

 7. Koften din ble kjempefin!:-) Og du er jo så fin med den♡ Skjønner godt at du er fornøyd med den altså!
  Ønsker deg en riktig god påske Martine:-) Jeg skal lese de siste sidene i Sølvbåndet, og strikke masse i ferien:-) Klem

 8. Gratulerer med en aldeles nydelig kofte. Jeg blir ved å undres over alt du får ut av dagene. 😊 Nå har jeg endelig fått tak i de tre første bøkene av serien din. Blir nok en spennende «resten av påsken» lektyre. Smykket ditt var originalt og ikke minst vakkert.
  Ha en finfin påske i nord.

 9. Hei. Kjempefin kofte! Jeg skal strikke den så snart Ask garnet kommer. Må nok prøve ut hvor mange masker jeg må legge opp, da jeg vil strikke størrelse M. 🙂
  Dessuten har jeg nyig startet med å lese Sølvbåndet! Og siden jeg har bodd i Narvik syns jeg jo det er utrolig interessant og spennende å lese om rallartiden. Du skriver godt.
  Morsomt foresten at du bor på Sortland, da jeg også bor i Øksnes som ikke er langt unna. 😀

  1. Hei! For en koselig kommentar! Jeg anbefaler deg å strikke ermene først, og bruke de som prøvelapp for bolen. Det er lettere å tilpasse et erme underveis enn en bol. Lykke til! Og kjempekoselig å høre at du leser bøkene. Ha en fin søndag, og kos deg med både lesing og strikketøy (det gjør jeg også!) 😉 Klem.

 10. Hei Martine! hvor mange masker la du opp til din sagavoll? Har rekt opp første forsøk som vart alt for stort.Takknemlig for svar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s