Uncategorized

Okergult er kult

Det er langt mellom hvert blogginnlegg nå, men jeg strikker, altså! Det er bare mye annet som tar tid, med manus til Sølvbåndet og masteroppgaven. Men her kommer endelig litt strikk. Både vottene og sokkene ble ferdig for en god stund siden, men det gjør jo ingenting. Jeg kan rapportere om at begge deler har vært mye brukt 🙂 Vi ser på sokkene først:

IMG_0504

IMG_0508

I november strikket jeg et par babysokker med det fine navnet Peerie Weerie. De kan du se og lese mer om her. Jeg ble så forelsket i mønstret og fargene at jeg like etterpå la opp et par sokker til meg selv. Det morsomme er at jeg kjøpte tre nøster Karisma for å lage babysokkene, ett i hver farge. Og jammen brukte jeg restene etter babysokkene på å strikke sokkene til meg selv. Det er ikke så ofte 😉 Hver smitt og smule ble brukt opp av garnet, og jeg måtte improvisere litt med okergule tær, men det ble jo bare fint.

Sokkene er som sagt strikket i Karisma, så de er nok ikke så veldig slitesterke. Foreløpig har jeg bare brukt dem innendørs, og da slites de jo ikke så mye.

Jeg likte så godt fargekombinasjonen med hvitt, grått og oker at jeg måtte strikke et par votter også. Jeg har lenge hatt lyst å prøve daisymønster, og fant ut at det ville sikkert bli fint på votter.

IMG_0516

IMG_0520

Disse ble jeg kjempefornøyd med. De er strikket i Drops merino extra fine, og det gikk med ca 80 gram totalt, med andre ord perfekt til restegarn (selv om deprimerende lite garn forsvinner fra lageret da 😉 Jeg brukte videoen til Pickles om hvordan man strikker Daisyer rundt og la opp et passelig antall masker på pinne 4,5.

Vottene er ikke akkurat tykke og varme, men som fine vårvotter funker de perfekt!

Nå holder jeg på å strikke knapperstolper på Sagavollkofta mi, og gjett om jeg gleder meg til å vise frem den på bloggen! Til helga, kanskje? 😉

God strikkekveld til alle sammen ❤

9 kommentarer om “Okergult er kult

 1. Daysyer på votter tror jeg ikke jeg har sett før, men det var jo litt stilig! Ser for meg at de hadde blitt varmere med litt tykkere garn. Jeg har strikka daysy-mønster på sjal for noen år siden.
  Sokkene dine ble artige, og så kjekt å få brukt opp alt garnet!

  Takk for hyggelig hilsen! Er jeg heldig, får jeg fjerne gipsen i morgen. Har strikkeplaner i fleng…..

  Klem fra Ingunn

 2. Kjempefine, både vottene og sokkene. Gult er kanskje en farge vi bruker for lite, det såg jeg nå. 😊 Jeg gleder meg til å se kofta di. Du legger den kanskje ut på Koftegruppa også?
  Hvor finner jeg Sølvbåndet? Jeg har sett etter serien (?) på ulike butikker, men uten hell.
  Ha det fint i nord. Har du sett noe til våren?

  1. Hei, og tusen takk 😀 Gult bruker jeg så sjelden, men det blir alltid fint de gangene jeg gjør det, så du har nok rett 😉 Mer gult!
   Jeg legger så klart ut kofta på Koftegruppa også. Ikke en dag uten at jeg titter innom der.
   Så rart at du ikke har funnet Sølvbåndet. Den skal være i salg på de aller fleste dagligvare/kiosker. Nå er det bok 5 som er i salg. Ellers kan du også bestille enkeltbøker/abonnement her: https://www.norskeserier.no/norskeserier/Serier/article.action?contentId=39536
   Det får være dagens reklame 😉
   Det er mildvær i nord, men ennå maaase snø igjen 😉
   Ønsker deg en fin dag, klem!

 3. Takk for fine ord på bloggen min, det setter jeg stor pris på:) Jeg falt helt for både vottene og sokkene dine! Så fine – og for en flott fargekombinasjon! Gleder meg til å se koften din. Nå har jeg bestemt meg for å strikke elgeseterkofte. Er ikke helt bestemt på farger enda, men håper å komme i gang med strikkingen snart 🙂

 4. Sååå fine sokker!!😍 *dånernesten SÅNNE fikk jeg lyst på! Og vet du, jeg har akkurat de fargene i Karisma liggende i lageret….;) Fikk veldig lyst på sokker i de fargene der altså:) Vet du, det er lenge siden jeg har blitt så inspirert. Det har liksom ikke dukket opp noe spennende på en stund, men det er alltid et håp når du har oppdatert bloggen;)
  Vottene er også veldig fine:) Men de skal jeg IKKE prøve meg på! Det holder med Daisystrikk for en stund kjenner jeg;) Men Daisyene gjorde seg på vottene altså! Flink du:)
  Ellers så gleder jeg meg stort til neste bok;) Jeg har faktisk fått mamma og mamma sin nabo til å lese Sølvbåndet også. Vi er alle tre veldig spente på fortsettelsen;)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke Martine:) Klem

 5. Kjempeidé å strikke sokker i samme mønster som babysokkene! Og gult er herlig på denne tida (og egentlig alltid :D). Måtte le med deg av at du strikket av rester etter babysokker ;). Fine votter, god idé det også!

 6. Blir helt religiøs jeg nå. Så utrolig fine sokker og votter. Nesten så du får meg til å strikke sokker nå for de der var bare heeeelt fantastiske. Lykke til med masteroppgaven og riktig god helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s