Strikking · Tøfler · Votter

Tøfler og Tornerose

image

De siste par ukene har jeg lest til eksamen på hytta, og på kveldene har jeg strikket, strikket, strikket.
Jeg har fått litt sansen for småprosjekter, og det er er så kjekt å kunne legge opp nye nytt nesten hver kveld (og ikke minst; få ting ferdig i en fei). Jeg har sett så mange fine babytøfler på Ravelry, og ble fristet til å prøve ut et par oppskrifter.

Først ut; Høstløvsokker.

image

Disse strikket jeg i Mor Aase ullgarn (som faktisk er norsk ull, hurra for det). De er ordentlig julerøde og koselige, og skal være en førjulspresang til min yngste niese, Benedikte. Så har hun juletøfler å bruke i desember. Denne oppskriften kommer jeg garantert til å strikke etter igjen.

Neste par ut ble Lovebug booties. Disse synes jeg er litt retro og gammeldags i stilen, kanskje ekstra mye i fargene jeg valgte.

image

Også her har jeg brukt ullgarn. Dette er Trysil sportsgarn. Pinnenummer 3,5.

Det siste paret ble det aller fineste.

image

Strikket etter samme utgangspunkt som Lovebug, og mønstret så jeg etter et bilde. Jeg elsker fargene og mønstret og alt, og nå er jeg faktisk i gang med sokker til meg selv i samme stil og farger.

image

Til slutt kan jeg vise fram første prosjekt fra den fine votteboken Votter fra Eventyrskogen. Første par ble Tornerose, med litt gull. Dette blir mine julevotter.

image

Strikket med Trysil sportsgarn på pinne 4, så de ble litt store, men tykke og varme. Gullgarnet er London.

image

Håper alle har hatt en fin start på adventstiden. I helga hentet vi juletre i skogen, pakket kalendergaver og spiste grøt.
Jeg er så heldig å få adventskalender av kjæresten, og i første luke var det jammen meg to nøster garn! Så heldig jeg er ♥

8 kommentarer om “Tøfler og Tornerose

 1. Så koselige tøfler, heldige niese som får juletøfler. Jeg har aldri lært meg å strikke etter engelske oppskrifter, så denne fantastiske tøffelen må jeg bare se langt etter. Jaja, kan ikke få alt her i livet.😊
  Vil ønske deg all mulig lykke med eksamen, og håper du får en herlig førjulstid.

 2. Dette var fine tøfler! Høstløv-tøflene var ekstra søte.. Perfekte juletøfler til ei lita prinsesse.Votter med gull på! Det blir julevotter som du sier.
  Lykke til med eksamenslesinga! Og strikkinga om kveldene…..

  Vi har litt snø, noen minusgrader og en lovende himmel på morgenkvisten. Kanskje vi får se sola i løpet av dagen?

  Klem fra Ingunn

 3. Flotte tøfler Martine! De minner meg litt om skaller. Og er de tykke nok er de sikkert gode å springe ute i snøen med☺Lykke til med eksamen og ikke mist lykke til med adventskalenderen! To nøster garn i luke 1 hørtes veldig lovende ut!
  -Anne-

 4. Så mange fine småting! Digger de vottene, og resten i heftet også, for den del. Også falt jeg helt for det siste paret med babytøfler! ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s