12 Months of Knitting · Kofter · Strikking

Den første kofta

image

Et av målene for strikkeåret 2014 var å ta mot til meg og våge å montere en kofte, altså klippe opp foran. Det er nå i boks og det gikk som smurt! Jeg valgte å strikke Retrojakken fra boka Strikk med raske pinner, nettopp fordi jeg ikke ville at jakken skulle ha tatt aaaltfor lang tid å lage om monteringen skulle gå skeis. Heldigvis gikk det fint, og nå har jeg fått helt koftedilla.

image

Jeg har strikket i Drops Nepal, og på pinne 6. Vrangbordene strikket jeg på pinne 5. Jeg droppet rillene som skal være i bærestykket, og strikket raglanfellingen annenhver omgang i starten, og deretter hver omgang til bærestykket var passe stort.

image

Å velge knapper er et prosjekt i seg selv, men disse synes jeg ble veldig søte og passe enkle. De er kjøpt på Bundingen i Tromsø.

image

Kofta ble strikket i juli, men monteringen drøyde til litt uti august. Likevel er dette mitt juliprosjekt i 12 Months of knitting. Kofta har allerede vært mye i bruk, og jeg er kjempefornøyd med hvordan den ble. Definitivt en høstfavoritt!

Selv om det ikke har blitt så mye blogging i sommer, så har det blitt mye strikking, og jeg har plutselig fått ferdig en masse store ting samtidig. Det blir med andre ord ikke så lenge til neste innlegg.
Jeg nevnte også at jeg har fått koftedilla, og jeg har dermed en ny kofte på pinnene nå. Jeg er med i Koftegruppa på Facebook, og der er det herlig mye inspirasjon å hente. Jeg tror jeg har kofteplaner for ett år fremover 😉
Jeg anbefaler virkelig gruppa, enten man er koftestrikker eller ikke. Så mye flott å se!

16 kommentarer om “Den første kofta

 1. Så koselig med en oppdatering fra deg igjen!:)
  Retrojakken din ble kjempefin! Jeg har akk rekt opp bærestykket på min for andre gang…. Første gangen ble fellingene feil og nå sist ble fargene feil…..kanskje jeg får ny jakke til jul….:p
  Gleder meg til å se hva mer du tryller frem utover høsten;)
  Ha en fin dag! Klem

 2. Flott kofte du har laget. Jeg elsker kofter og har lenge hatt lyst til å lage meg en. Men det er alltid så mye annet som skulle vært gjort. Det er skummelt å klippe opp og montere for første gang, men det går som regel helt bra 🙂 Gleder meg også til å se hva mer du får laget/ har laget.
  Ønsker deg en fin dag!
  Anette

 3. Denne kan du være stolt av. Kofta sitter kjempegodt på deg, akkurat passelig etter det jeg kan se.. Nydelige farger også, og monteringa er jo superfin!

  Klem fra Ingunn

 4. Grattis!! Det er en bøyg å komme over med å klippe i strikketøyet! Tok litt tid før jeg våget selv. Men det er gøy når man får så fine resultater da!! =) Fikk lyst til å strikke meg en ny jakke jeg nå =) Ha en finfin kveld =)

  1. Tusen takk! Fargenummer deler jeg gjerne 🙂 Jeg har brukt Drops Nepal. Hovedfargen er 0501. Stripefargen er 1709. Mønsterfargene er 1709, 6790, 6314, 0100 og 0206 🙂

 5. Så fint Martine! Så flott arbeid du har gjort med din første kofte. Stolpene kan jo være litt vanskelige å få til, men synes du har fått til en jevn og fin stolpe. Godt jobba, skjønner at dette motiverer til mere jakke og koftestrikk☺

 6. Dette må være den fineste varianten av retrojakka hittil, nå fikk jeg lyst til å strikke enda en.. 🙂 Gleder meg til å følge med på bloggen din fremover.

 7. Hei! Forelsket meg i denne blå kofta og sitter nå som lykkelig eier av oppskriften. Ser i en kommentar lenger ned hvilke farger du har brukt, men jeg lurer veldig på om du kan fortelle meg hvilken farge som er byttet ut med hvem? For du har brukt 6 forskjellige mens oppskriften har 11…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s