Sokker/strømper/lester · Strikking

Eventyrlige sokker

Et strikkeprosjekt kan begynne på forskjellig vis. Noen ganger starter det med et mønster man bare må strikke, andre ganger er det garnet som kommer først, og så starter jakten på det perfekte mønster. Det er vel sjeldnere at det er knappene som starter det hele, men i dette tilfellet var det slik. Jeg har kjøpt mange fine knapper på nett, blant dem noen nydelige rødhetteknapper i tre. Jeg har fundert på hva de kunne brukes til, og da jeg fant fint rødhetterødt sokkegarn, ble valget enkelt.

image

Sokker er kanskje ikke noe som vanligvis trenger knapper (fnis), men når man har så mange fine man vil pynte med, så blir det slik. Vrangborden har fått klaff med knapphull, og det ble en riktig så fin detalj på ellers vanlige flettesokker.

image

image

image

Jeg strikket sokkene i Mor Aase raggegarn, og det gikk med ca 120 gram garn. Selve flettesokken er fra boka Strikkelykke av Trine Angelsen, men der er den uten vrangborden. Gjett om jeg skal beholde disse selv! Røde eventyrsokker til vinteren blir bra.

image

Her er det hyttestrikk på gang, og det veksles mellom sommercardigan fra Pickles og tjukk høstgenser med kaniner (alt til meg så klart. Jeg er en skikkelig egostrikker). Jeg gleder meg til å vise frem når det blir klart! Neste uke skal vi på tur til Bodø, og da blir det vel både bilstrikk og kanskje garnkjøp 😉
Det blir ikke så mye blogging nå på sommerstid, men følg gjerne med på Instagram (martinealicia). Der skjer det litt mer.

Fortsatt fin juli til alle!

8 kommentarer om “Eventyrlige sokker

  1. For noen koselig eventyrsokker å bruke til vinteren. Kjekt når sånne små detaljer kan sette fantasien igang 🙂 Du er jammen meg kreativ 🙂
    Ønsker deg en fortsatt fin helg (og håper du slipper å bruke sokkene på lenge…)!
    Sommerhilsen fra Anette

  2. Så stilige! Dette var en ny, men artig vri. Takk for tipset! Alltid kjekt å «leike» seg litt med handarbeidet!

    God lørdagskveld fra Ingunn

  3. Så fine sokker, og kjempe morsomme knapper. Jeg elsker knapper selv og det er ikke så rent sjelden at knappene er den O´store og berømmelige prikken i´en.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s