12 Months of Knitting · Gensere · Strikking

Ship o’hoi!

image

Ship o’hoi! Jeg har strikket Frøken Seiler-genser nr 3. Denne gangen i annet garn enn oppskriften fra Pickles, og i yndlingsfargene mine for sommerbruk. Litt forsinket maiprosjekt for 12 months of knitting, men den har ligget på vent for bildetaking i nesten en uke. Allerede vært i bruk og jeg er kjempefornøyd. Det er den perfekte sommergenseren, i tynn og lett ull, så den varmer passe mye.

image

Jeg har strikket i Pickles Pure Wool både som hovedfarge og striper. Jeg liker det garnet veldig godt, og synes det gir myke og lette plagg. Jeg strikket størrelse xs, men strikket en stripe lenger på bolen. I tillegg felte jeg raglan hyppigere enn oppskriften tilsier. Det er fordi genseren (etter min smak) går litt for langt opp i halsen om jeg strikker helt etter oppskrift. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og genseren veier bare litt over 200 gram. Pure Wool er veldig drøyt i bruk.

image

Jeg tilbringer feriedager ved sjøen, og koser meg med mye strikking både i solen ute og inne i sofakroken når det er kaldt og overskyet. Her om dagen strikket jeg på flytebrygga, med blikkstille sjø. Det var nesten litt magisk.

image

image

image

Herlige dager! En god og fin strikkehelg ønskes alle sammen. Og tusen takk for veldig koselige kommentarer på Polyhymnia-sokkene i forrige innlegg. Blogging er jo nesten like koselig som strikking når man får slike tilbakemeldinger ♡

16 kommentarer om “Ship o’hoi!

 1. Har såå lyst til å strikke den genseren, så fin!! Trur dette må bli mitt neste prosjekt, eller acne genseren, vanskelig å bestemme seg. Håpar du har ein fin sommar så langt!

 2. For en lett og fin genser du har strikket. Enkel og klassisk. Omgivelsene dine er fantastisk – nydelige bilder☺

 3. Så fin den er! Og for noen nydelige bilder, snakk om skjønne omgivelser og perfekte forhold 🙂 Strikking på den brygga høres bare dreamy ut!

 4. Lekker genser, synes den sitter veldig godt på deg! Lett å skjønne at du er fornøyd med denne. Lurer nesten på hvor du er? For noen flotte omgivelser!

  Kos deg videre! Håper været er like fint som på bildene!

  Klem fra Ingunn

 5. Gurimalla, for noen omgivelser du befinner deg i! Drømmen må jo være å kunne sitte med et strikketøy i fanget og se utover et slikt skue! Kjempefin genser, jeg har ikke rota meg til å strikke denne enda, men har vært innom tanken flere ganger… Jeg er veldig kresen hva gjelder ull som klør, og dette er jo en genser man gjerne vil ha rett på huden. Vil du si at Pure Wool klør mindre eller mer enn Merino Tweed (har ikke prøvd noen av garnene enda)?

  1. Hei! Tusen takk 🙂 Når det gjelder garnet, så er ikke pure wool kløfritt. Mange sier det blir mykere etter en vask, men jeg har enda ikke prøvd å vaske det. Merino tweed er definitivt mer kløvennlig, og også det mykner etter en skylling.

 6. Åå, denne ble bare helt utrolig flott! Elsker fargene og endringene du har gjort. Den var utrolig fin til deg 🙂 Med været vi har nå så er den nok ekstra god å ha;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s