Luer · Strikking

Restegarnshjerter

Jeg fikk plutselig ånden over meg til å bruke opp litt av de mange nøstene med merinogarn jeg har liggende, og når slik inspirasjon dukker opp, så må man jo bare slå til. Jeg fant nemlig en søt oppskrift på babyluer (egentlig prematurluer), og mønstret viste seg å være så lett og kjapt å strikke at jeg ikke klarte å slutte.

image

Fem luer har det blitt, alle i rosatoner, men i litt forskjellig størrelse. Alle er strikket i merinoull fra Drops, både baby merino, merino extra fine og big merino. Totalt 225 gram garn gikk med. Oppskriften finner du her.

image

Dette var den første. 60 masker på pinne 6 med dobbel baby merino.

image

Dobbel baby merino og pinne 5 her også, men 70 masker.

image

Denne er i big merino, bortsett fra det rosa som er dobbel baby merino. 80 masker på pinme 5,5.

image

Disse to er strikket med dobbel merino extra fine og 50 masker. De ble veldig tykke og gode. Den med rosa hovedfarge er på pinne 5,5 og den med grå hovedfarge er på pinne 6. Det som er litt morsomt med disse to, er at de er strikket i nøyaktig samme farger, bare byttet om på hovedfarge og mønster. Likevel synes jeg ikke de ligner i det hele tatt, og det er litt moro.

Det kjekke med restegarn er jo at man får strikka med mange farger, og kanskje får prøvd ut fargekombinasjoner man ellers ikke ville tenkt kunne bli fine (trådfesten etterpå tenker man ikke på mens man strikker). Jeg er fornøyd med å ha redusert restegarnslageret litt, og det er jammen ikke usannsynlig at jeg må strikke et par luer i guttefarger også.

11 kommentarer om “Restegarnshjerter

 1. Så søte luer du har strikka! Takk for tips om oppskrift! Ser ikke bort fra at jeg lar meg inspirere av disse fine luene.

  God tirsdag fra Ingunn

 2. Så skjønne luer! Spesielt fine de to du har byttet farger på – de ble veldig forskjellige som du sier, og rosa og grått er nydelig sammen 🙂

 3. Så flink du er til å bruke rester! Det er jo så kjekt og spennende å se hva man kan mikse til. Er enig med deg de to luene med motsatt farge på mønsteret ser så forskjellige ut;) Morsomt med slike småprosjekter. Og sokkene dine fra forrige innlegg var utrolig søte! Her var det egentlig meldt sol og jeg skulle til å sette meg ut, men der var skyene kommet…grrr! Varmt er det uten solen også heldigvis.

  Ha en fortsatt fin uke!

 4. Så fine de ble! Alltid greit å bruke opp litt restegarn. Selv er jeg ikke så flink til å strikke samme mønster flere ganger da, men her var det jo fine variasjoner med fargene! 🙂

 5. Så fine! Satt akkurat og tenkte på om jeg har nok restegarn i en herlig rosafarge til en hjerte-rekke på en barnejakke jeg planlegger – håper på det etter å ha blitt hjerte-inspirert av disse nå 🙂

 6. Utrolig flotte luer! Det ser nesten ut som de er strikket i bomullsgarn, luftig og fine☺ Deilige farger og fint mønster. Godt jobbet!
  -Anne-

 7. Så søte luer! Restegarnstrikking er jo så gøy! Og for en herlig følelse å få brukt opp masse rester:)
  Nå fikk jammen jeg lyst til å ta en titt i lageret mitt også;) også fikk jeg veldig lyst til å strikke sokkene i innlegget under;)
  Tusen takk for all inspirasjon flinke du!:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s