Strikking · Votter

Blåbærvotter

image

Jeg har strikket votter med sommersmak. Blåbærvotter! Så nå er det fritt frem å glede seg til blåbærlyng midt på vinteren. Dette er et mønster jeg har gledet meg til å strikke. Mønstret heter egentlig Bringebærvotter og er der strikket i rosa. Oppskriften ble lagt ut på en Facebookgruppe for lenge siden, men så vidt jeg kan se, så ligger det ikke lenger i gruppa og jeg vet derfor ikke hvor / om det er å få tak i.

image

Jeg strikket vottene i Safir fra Sparkjøp. Det synes jeg er et veldig godt garn å strikke med, og vottene holder seg kjempefine i bruk. Det gikk med 80 gram garn til vottene, og mesteparten av det var hvitt garn. De andre fargene kan man fint bruke rester til.

image

Jeg synes mønsteret er så nydelig, og jeg vet at det kommer til å bli flere av disse. De er både lettstrikka og kjappe, siden mønstret gjentar seg og man strikker på relativt tjukke pinner til at det er mønstervotter (3,5 mm). Jeg drømmer om bringebærvotter, jordbærvotter, moltebærvotter, skogsbærvotter… Ja, du skjønner.

image

Jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg skal beholde vottene selv eller legge dem i gavekurven. Jeg synes nesten de er for fine til å bli lagt vekk, og har jo mest lyst å ta de med ut på en luftetur. Samtidig så har jeg det luksusproblemet at jeg har så mange fine mønstervotter at jeg ikke rekker å bruke alle så mye som de fortjener. Inntil videre får blåbærene ligge til pynt på lokket på garnkurven i stua.

Nå står det brownies i ovnen, og det betyr at det snart er klart for en strikke-, kaffe-, og browniepause… Ønsker alle en herlig dag!

12 kommentarer om “Blåbærvotter

  1. Veldig fin har du striket blåbærvottene – søt mønsteret.
    Jeg liker votterstrikke – hjertelige hilsen til deg til Troms… så kalt med deilig snø.
    Vi har 8 grad og det ser ut våret kommer – men barna har vinterferie – og vinterferie bruker snø… eller? Ha det fint. Hilsen fra Viola

  2. Mmm disse fristet:-) Sikkert herlig i bringebær og jordbær også ja:-)Du strikker så mye fine votter:-) Jeg er egentlig ikke noen vottestrikker; men må jo innemellom..Har kjøpt garn til «Kollen vottene» håper de kommer på pinnene i løpet av noen dager:-)

  3. Kjrempefine, du er en stor inspirator innenfor votter. Jeg har lyst til å strikke alle du har laget;) Ønsker deg en fin dag videre!

  4. Så søte disse vottene var! Skjønner godt du har planer om flere forskjellige bær;) jeg har så mange votteoppskrifter jeg vil prøve ut. Skulle ønske døgnet hadde mange flere timer og jeg hadde flere armer, da hadde det virkelig sust avgårde;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s