Halser · Strikking · Votter

Småstrikk med store masker

image

Etter å ha fått en stor herregenser av pinnene, fristet det veldig å strikke raske prosjekter, og det har romjulen blitt brukt til hittil. Noen ganger er det såå godt å nesten legge opp og felle av samme dag, og likevel ha et fint plagg fiks ferdig. Jeg har med andre ord hatt fremme de sjeldne tykke pinnene som jeg ikke så ofte bruker, men som jammen frister å ta fram mer!

image

Den lilla halsen er strikket med pinne nr 12. Da går det bra fort 😉 Det er helt enkel perlestrikk, men jeg har brukt garnet og oppskriften til Pickles Perler rundt halsen. Siden jeg alltid er redd for at halsene skal bli for trange, så la jeg opp fire masker ekstra, og det ble veldig bra. Garnet er en tråd Nepal, og en tråd Pickles Big Fuzz i fargen Isdronning. De to garntypene passet fint til hverandre, og fargene ble veldig harmoniske sammen. Jeg er egentlig ikke så glad i mohairgarn, men jeg synes halsen ble veldig fin, og har et litt luksusaktig utseende. Pickles Big Fuzz finnes dessuten i så mange lekre farger at man bare MÅ prøve noen av dem. Jeg brukte i underkant av 1,5 nøste Big Fuzz og ganske nøyaktig 2 nøster Nepal.

image

Rosa hals er strikket på pinne nr. 9. Der har jeg brukt enkel tråd Nepal, og oppskriften er Naturligvis vintersett. Jeg har sett på halsen i oppskriften mange ganger før uten å lese selve mønstret, og jeg har alltid trodd den var skikkelig avansert, men så feil kan man altså ta. Den er nemlig superenkel å strikke, og kan anbefales som tv-strikk (og det behøver man jo nå i julen). På denne gikk det med tre nøster garn.

image

Den lilla beholder jeg selv, og den rosa tror jeg skal få bli bursdagspresang. Jeg er veldig fornøyd med begge to, og aller mest over hvor raskt og gøy det var å strikke dem.

Jeg hadde litt garn til overs etter den lilla halsen, og det brukte jeg på et par votter. Jeg synes lillafargen er så nydelig, den har nesten litt rosamelering i seg.

image

Oppskriften er også fra Pickles, og som sikkert mange ser er det Hverdagsvottene. De har veldig fin passform, og er søte og feminine siden de bare når til håndleddene. Jeg har strikket den største størrelsen, og brukte pinne 4 til vrangbord og 5 til resten.

Strikkepinnene klirrer fortsatt for full maskin her og jeg nyter julefridager. Jeg koser meg med garn og pinner, og blar i strikkebøkene jeg fikk i julepresang. Jeg var så heldig å få både Fru Solengs strikkekalender, Vintagestrikk og Strikk til barn. I tillegg kjøpte jeg meg den nye Picklesboka like før jul også, som en liten presang til meg selv. Det må man jo ha 😉

Jeg takker så meget for mange fine kommentarer på Tømmerhoggergenseren i forrige innlegg. Jeg har så lyst å ta meg en skikkelig bloggrunde og kikke på alt dere har lagt ut, men jeg sliter med dårlig nett her jeg er, og det er sjelden jeg klarer å se bildene. Det er jo ikke noe gøy å kommentere på noe man ikke kan se hva er 😉 Men jeg lover å komme sterkere tilbake når jeg er hjemme fra ferie igjen. Det er jo også litt godt å ta seg fri fra pc’en noen dager 🙂

Ønsker alle en nydelig romjul, med kos og hygge og masse strikking! Klem fra Martine

9 kommentarer om “Småstrikk med store masker

 1. Så fint, eg har også gått laus på store masker etter ein genser til meg sjølv. Eg har strikka eit sitteunderlag og lyst til å strikke votter om eg klarer. God romjol, synes alltid det er spennande å følge med her 💝🎅

 2. Så fine småting! Det klør i fingrene mine etter å starte på noe nytt, men jeg holder på med en teststrikk som tar tid. Kos deg med nye strikkeprosjekter og ha en fortsatt fin romjul!

 3. Åhh – skjønner godt du ønsker noen raske prosjekter ett innsatsen på tømmerhogg-genseren. Fine og deilige halser – kanskje noe til deg selv også? Det kan man virkelig unne seg etter en real julegave-strikke-innsats. Godt nytt år til deg og dine!

 4. Kjempefine halser!:) Jeg fikk veldig lyst til å prøve meg på den rosa! Kanskje en idé til årets julegaver??;)
  Gleder meg til å følge deg i 2014 også! 🙂

 5. Såå mye fint du strikker:-) gøy å følge med…Håper du vil følge min nye strikkeblogg.
  Hjemmelagetavlene.blogg.no
  Lene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s