Halser · Strikking

Søte blonder

image

Jeg har endelig fått denne lekre halsen av pinnene, etter å ha holdt på med den siden i sommer. Jeg la opp etter å ha blitt inspirert på Instagram og planen var å lage en nydelig og lett sommerhals som ikke var for varm. Derfor brukte jeg garnet Mor Aase Ull Bomull. Halsen ble ikke ferdig før nå, men som innehals fungerer den jo fint 😉 Dessuten kommer det jo stadig en ny vår.

image

Grunnen til at halsen har tatt såpass lang tid å strikke, er at den krevde litt konsentrasjon fra min side, i alle fall i starten. Et strikketøy som ikke kan arbeides med til tv’en tar ofte litt lenger tid, og her følte jeg nesten jeg konstant satt og telte for å få alt rett. Dobbelkast som skal slippes ned er vanskelig å rette opp i underveis synes jeg, og jeg holdt pusten hver gang jeg nærmet meg slutten av omgangen,.av frykt for å gjort en eller annen feil. Men, ingen feil 😉

image

Mønsteret er virkelig verdt arbeidet, synes jeg. Halsen har et fint romantisk og nesten litt gammeldags preg, og det liker jeg godt. Det er en Dropsoppskrift, nr. 129-13. Det gikk med rundt 2,5 nøster garn på pinne nr. 4.

Jeg har jammen meg hentet fram flettepinnen igjen, og atter en gang er det luer som er under produksjon. Julegavestrikkingen nærmer seg faktisk slutten (nesten ikke til å tro), og jeg er klar for å legge opp en genser eller to til meg selv. Jeg er en skikkelig egostrikker 😉

Ønsker alle en fin dag videre. Klem fra Martine

13 kommentarer om “Søte blonder

 1. For en lekker hals! Den må være verdt all innsatsen og all tellinga. Jeg kjenner meg igjen med slike mønster der det er omtrent håpløst å reparere feil. Godt jobba!
  Nå kan du pynte deg!

  Klem fra Ingunn

 2. Så søt og rolmantisk hals! Virkelig fin med det gammeldagse preget. Den pynter jo fint opp på en knagg til du får brukt den;) Det er ganske krevende med slike mønstre, og et herk hvis en må rekke opp. Jeg måtte skrinlegge et hullmønster i en genser..ble feil på nesten hver eneste omgang og det gidder jeg ikke. Flink du er med julepresangene1 Her sniker jeg egostrikken innimellom, hehe;)

 3. Kjempefin, men denne kan du vel bruke nå også da… Litt morro med sånn strikking, men er enig med deg i at det som ikke kan strikkes forann TV`n blir nedprioritert;)

 4. For en nydelig hals! Lekker! Imponert over at du har strikket ferdig julegavene allerede! Du har vært flink med planleggingen!

 5. Så lekker!Virkelig fin!Og det ser ut som det er mange timers arbeid bak denne! 🙂 Så flink du er med julegavene!Her har jeg fremdeles en del igjen.. Men har heldigvis strikket noen 🙂 Lillenuppa har fått fart på seg med åling, så fremover er det mye mulig det ikke blir tid til like mye strikk som det har vært til nå 🙂

 6. Halsen er rett og slett nydelig! For meg som ikke klarer ull rett mot huden er denne garnvarianten perfekt.
  Takk for tipset og inspirasjonen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s