Gensere · Strikking

Lun forelskelse

image

Det er litt stille i bloggverden om dagene. Folk flest koser seg vel med ferie og sommerkos. Jeg synes det virker som om mange lar strikkepinnene hvile litt om sommeren, men slik er det ikke hos meg. Heller motsatt – pinnene går varme og jeg har en masse strikkeplaner for sommeren. For noen dager siden kom Lun genser av pinnene, og jeg må si meg ganske fornøyd med resultatet.

image

image

Dette er en genser jeg har hatt lyst å strikke lenge, og nå gleder jeg meg bare til å bruke den masse! Jeg elsker raglankonstruksjonen, og rillestrikken på ermene.

Jeg valgte å strikke den i en tråd Fin fra DSA, og en tråd Alpakka Silke fra Sandnes. Dette er en kombinasjon som anbefales. Jeg har aldri hatt et mykere eller mer luksus strikketøy før, og strikkingen gikk som en drøm.

image

Med det garnet jeg har brukt, så blir genseren en del tykkere enn med Pickles angora, så jeg gikk derfor ned en størrelse av det jeg vanligvis strikker. Fulgte oppskriften til XS, og samme pinnenr som i oppskriften. Jeg byttet ut rullekanten nederst med en liten vrangbord.

image

I morgen skal vi kjøre på en liten miniferie til Bodø. Forhåpentligvis finner jeg veien innom en garnbutikk eller to der 😉 Om noen har fine Bodø-tips, så tar jeg gjerne imot!

Håper alle koser seg masse med finvær og sommerstrikketøy 😉
Klem fra Martine

14 kommentarer om “Lun forelskelse

 1. Ah, rålekker!! Den skjønner jeg godt du er fornøyd med! Herlig fasong og mønster. Og den ser helt fantastisk ut å ha på. Luksus-genser 🙂 Fiiine bilder ♥ Er det tatt med hytta?
  Sender deg mail og Bodø-garnbutikkene 😉

  Kos deg masse videre!
  Klem

 2. Skikkelig fin og akkurat passe stor til deg! At den er myk og varm i tillegg er jo supert. Jeg liker også de trekvartlange ermene. Praktisk til sommerbruk, synes jeg.

  God tur til Bodø, og fortsatt god sommer!
  Jeg strikker også mye sommers tid, men i år går det i hekling.

  Klem fra Ingunn

 3. Åå, for en fin lun en! Den kledde du godt:) Garnkombinasjonen hørtes helt nydelig ut! Jeg har strikka en i angora og jeg tror det blir med det ene angoraplagget, for å si det sånn. Holder på med en i alpakka nå. Superfint mønster:)

  Jeg lar ikke strikkepinnene hvile selv om det er sommer, men strikketida blir kanskje litt mer begrenset? Tror det er mange som er periodestrikkere og lar strikketøyet hvile på sommeren. Jeg er nok en helårsstrikker men merker at det blir lengre tid mellom, blogginnleggene.

  Fortsatt fin sommer:)

 4. Kjempeflott genser, og høres fantastisk deilig ut. Har selv brukt disse garnene til lue.. Hvor mye garn brukte du til denne genseren? Ble inspirert til å herme😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s