Halser · Strikking

Sommerslig rillestrikk

Det er vår i Tromsø, og jeg har funnet fram bomullsgarnet. Jeg hadde lyst på en litt sommerslig hals, som ikke var så altfor varm, og endte dermed opp med et rillestrikket sjal.

image

Oppskriften er veldig enkel. Du legger opp 3 masker, og øker 1 masken i starten av hver pinne til du føler det er rundt 10 000 masker på pinnen. Da feller du av. Hihi, som dere skjønner, så var de siste omgangene ganske laaange og kjedelige å strikke 😉 Jeg strikket på pinnenr 6, så det gikk i alle fall fort! Og det passer utmerket som tv-strikk.

image

Garnet er Anna og Claras Bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Det er et veldig godt og mykt garn, med en herlig frisk og vårlig fargepalett. De bytter ofte om på fargene etter sesongen, så det lønner seg å kjøpe med en gang om man ser en farge man liker. Jeg brukte dobbel tråd, og det gikk med 4 nøster.

image

Her ser dere cirka hvor bredt sjalet er, uten at jeg strekker så altfor mye i det.

Jeg håper alle får en kjempefin 17.mai i morgen! Jeg skal bake min aller første bløtkake i kveld, så i morgen blir det kaffe og kake til frokost på meg og samboeren. Det er jo lov på nasjonaldagen (og ellers, synes jeg, haha).

Maiklem fra Martine

8 kommentarer om “Sommerslig rillestrikk

 1. Så fint! Har sett på garnet på søstrene Grene, men har av en eller annen grunn vært litt skeptisk.. Mulig jeg må prøve det nå 🙂 Og jeg skjønner hva du mener med mange masker på pinnen. På «lun genser» er det over 300 masker på pinnen de siste omg før man deler for armer. Trodde en stund det skulle ta knekken på meg 😛 (Kanskje mest fordi jeg var så ivrig etter å se hvordan det ble, hihi) Ha en fortreffelig 17.mai – her må strikkekvelden ofres til fordel for stryking av bunadsskjorte:)

 2. Så lurt med et bomull-sjal. Man trenger alltid noe lunt her i dette kalde landet. Jeg har sett oppskrift for dette sjalet før og da het det TV-sjal og det passer jo bra. Man kan følge med selv på det mest spennende på tv’n mens man strikker dette 😉

 3. Fin farge du har valgt! Sjalet ble kjempefint! Har også strikket slike sjal, men i ull! Kanskje jeg må legge et sjal i bomull på strikkelista! Inspirerende innlegg! Ha en fin 17. mai, og nyt kake til frokost! Det er jo hele Norges bursdag! 🙂

 4. Sååå fint det ble! Fargen var bare nydelig 🙂 Fine bilder 😉 Hvordan var garnet å strikke med?
  I dag kom de to andre bøkene jeg bestilte, har ikke rukket å titte i dem engang. Har gått i ett med 17.mai forberedelser (vi har kafe-ansvar på Emma sin skole). Men skal kose med bøkene senere i kveld ♥

  Har ikke fått begynt på den gensern enda nei, lun genser var en heeelt annen strikkefasthet, slik at jeg ikke har sjans til å bare trikse litt der. Men er enda i tenkeboksen 🙂 Dessuten, tanteprinsen min som det hele tiden har vært sååå lenge til skulle bli født, er nå bare to-tre uker unna så nå må jeg tenke guttebaby-strikk 🙂 Tiden flyr!

  Kos deg masse på 17.mai vennen!

  Klem

 5. For ein fantastisk blogg! Oppdaga den i dag, og har funnet så utruleg mykje fint, du virkeleg innspirerer 🙂 Lurte på om du hadde oppskrift eller veit kvar ein kan få tak i til den cardiganen som er på bilete?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s