Garn · Gensere · Strikking

Ikke påske uten Mariusgenser

image

Jeg hadde et mål om å få ferdig mariusgenseren til påskeferien, og i går ble den jammen felt av. Jeg må bare si at jeg ble skikkelig fornøyd med denne! Den sitter godt på, og klør ikke 🙂 I tillegg er jeg glad i fargene. Morsomt å prøve noe annet enn originalfargene.

image

Genseren er strikket i Sterk fra Du store alpakka. Det er første gang jeg prøver det garnet, og jeg likte det kjempegodt. Blanding av alpakka og merinoull, veldig mykt og godt. Jeg strikket strl S, men la på 10 ekstra cm både på ermene og på bolen. Det er jeg veldig glad for, den er absolutt ikke for lang.
Det gikk med 10 nøster totalt.

På meg er det hyttepåske. Vi er litt på besøk hos mine foreldre, og litt hos samboerens foreldre. Mamma og pappa har akkurat fått villsauer i fjøsen, kjempemoro! Og de er såå søt, ikke sant?

image

Alle strikkere er vel litt ekstra glad i sauer, det er i hvert fall jeg 😉 og disse sauene er nok mer tamsauer enn villsauer. Her holder mamma en velvillig sau.

image

Sauene er veldig rolige og imøtekommende. Koselig med dyr i fjøsen.

Er det flere enn meg som ofte må ta maange bloggbilder før det blir noe bra? Det er som regel samboeren som tar bildene av meg, men resten tar jeg selv. Da jeg hengte opp genseren i treet, og gjorde klart for et typisk genserbilde, ville Øystein være litt linselus.

image

Det endte selvsagt med så mye tull at genseren falt ned i snøen, og jeg måtte ta den med inn og tørke den, før jeg gikk ut for å prøve igjen, haha 😉 ikke bare bare å være strikkeblogger.

Det er vel egentlig nå påsken virkelig begynner, men jeg har kost meg med snop, strikketøy og bøker i flere dager allerede. Det kan gjerne fortsette i noen dager til 🙂

Ønsker alle som er innom en RIKTIG GOD PÅSKE  😀 Håper dere får strikket og kost dere masse 🙂

Reklame

38 kommentarer om “Ikke påske uten Mariusgenser

 1. Flotte farger du har valgt til genseren din.
  Har selv laget en del Mariusplagg, og alle har vært i blå med rødt og hvitt. Ønser fra mottakerne. Skal jeg lage min egen genser skal den helt klart være i annen farge.
  For noen nydelige sauer, skulle gjerne hatt noen sånne hjemme 🙂
  Riktig god påske til deg og dine.

 2. Åh, den ble bare RÅlekker! Vil og ha 😀 Helt utrolig at du kom i mål *imponert *. Men du virket jo ganske standhaftig da, hihi 😉 Fine bilder! Ja, den foto-delen av bloggingen kan ofte være litt pes altså… Jeg utsetter og utsetter, og så tar det jo ikke så lang tid egentlig. Det som tar tid er jo å velge etterpå – for man tar jo alltid aaaalt for mange bilder. Bare sånn i tilfelle. 😉 Kos deg med sauer og ull og garn og kos og krim!

  Stor påskeklem! ♥

 3. Ååå, så fiiin den var. Jeg kjøpte Marius-boka i dag, og gleder meg til å kjøpe garn til denne med rund hals. Flott var den.
  God Påske til deg 🙂

 4. Disse fargene ble bare ‘helt superb’ til Mariusgenser!
  Gid jeg hadde strikkemot nok til å bryne meg på en Mariusgenser – det er noe enhver strikker bør strikke minst en av i livet sitt 😉
  Men etter fullstendig ‘mønster-feiling’ på et par pulsvarmere, sitter det litt langt inne. Dessverre!

  Ha en kjempegod påske!! 🙂

 5. Utrulig fin Mariusgenser, så fint fargevalg, passar perfekt
  saman med eit par ski på fjellet 🙂
  Ha ei fortsatt fin påske! 😀

 6. Så gøy å se at andre også har valgt nettopp disse fargene til marius genseren 🙂 Jeg synes de er super fine 🙂 Gos påske!

 7. Så gøy å se at andre også har valgt nettopp disse fargene til marius genseren 🙂 Jeg synes de er super fine 🙂 God påske!

 8. Digger digger digger den. Så utrolig lekker den ble i de fargene. Så bra du ble ferdig til påske. Jeg ble også ferdig med min til påske og har akkurat somlet meg til å blogge den jeg også. Ønsker deg fortsatt en fin påske.

 9. Tusen hjertelig takk for kjempefin kommentar på bloggen min ❤ Skulle tatt bilde av settet så du fikk se, det var jo dumt :/

  Så nydelig mariusgenser!Ser ut som den passer perfekt!Jeg har en plan om å strikke meg en marius, men det blir en dag 😉 Mange ting på strikkelisten..

  Koselig med hyttepåske!I år er jeg sjalu på alle som er på påskeferie og spesielt hyttepåske!Jeg må holde meg i Tromsø nært sykehuset i tilfelle snuppa bestemmer seg for å komme. Men til neste år, da blir det hyttepåske her også 🙂 Kos dere videre og nyt resten av ferien 🙂

  Klem

 10. Utrolig flott genser! Likte fargene kjempegodt, fint at de er litt «nøytrale». Artig bilde med genser og linselus, kan kjenne meg igjen i at det har en tendens til at det blir tatt maaange bilder før jeg har et par jeg er fornøyde med 😉

  God påskeavslutning!

 11. Kjempefine farger på mariusgenseren! Godt å høre at det ikke bare er meg som sliter med å ta bloggbilder. Jammen ikke så lett å få fine strikkebilder..

 12. For en flott Marius! Skikkelig fine farger:) Komisk med strikkebloggproblemer:p Jeg er altfor sløv med bildene på min blogg, burde kanskje å ta de ferdige verkene ut i dagslys! Det er jo lagt ned bra mye arbeid i de, så de fortjener jo absolutt å vises frem best mulig!

 13. Heisann.

  Helt nydelig mariusgenser, falt helt for de fargene. Er i gang med en slik selv. Lurer på om du har felt noe ekstra i halsen? Synes ofte de er så vid..
  Blir kjempetaknemlig for svar:))

  1. Hei! Tusen takk, kjempehyggelig at du liker den 🙂 Jeg felte ingenting ekstra i halsen, bare helt etter oppskriften 🙂 Jeg hadde trodd min skulle bli videre, men jeg tror det er fordi garnet jeg har brukt, Sterk, er et litt tynnere garn enn det som er brukt i oppskriften, kanskje? 🙂

   1. Okei, tusen takk for svar!:) da skal jeg følge oppskriften:)) ha en kjempefin dag:))

    Hilsen fra Cecilie:)

 14. Hei!
  For ein nydelige genser! Eg er så heldige at det er ei som har så lyst å strikke mariusgenser til meg, viss eg berre kjøpe garnet til henne. Kva for type garn og kva for fargekodar har du brukt?
  Kjempeflott om du gir tilbakemelding;)

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Jeg har brukt garnet Sterk fra Du store alpakka 🙂 Hovedfargen er 810 Mørk brun, mønsterfargen er 806 Natur, og rundt halsen er det 824 Mellombrun 🙂

 15. Hei! Jeg skal strikke mariusgenser nå, men er veldig usikker på hvilken str jeg skal velge. Kan du fortelle hvilken str du har strikket i?

  1. Hei! Jeg har strikket small, men lagt til mye i lengden på både bol og ermer. Garnet jeg brukte (Sterk) er bittelitt tynnere enn garnet i oppskriften (Smart), og min genser ble kanskje derfor litt mindre enn en genser i Smart ville blitt. Håper det var til hjelp 🙂

 16. hei. Kjempefin genser!! jeg lurer på hvilken oppskrift brukte du? jeg ser at du har rund sal på denne, men i oppskriften jeg har med rund sal,så er det perlestrikk i bunn og hals, og halsen er noe vid…..jeg synes ikke min genser blir så fin,for jeg er ikke fornøyd med perlestrikk…..er finere med vrangbord… Fant du osskriften i marius boken,eller et hefte?

 17. Nyyyyydelig genser!! Er nettop ferdig med min Marius med rundfelling og ribbestrikk i bol, men den blei litt for stor så jeg gir den til min mor. Det betyr ny runde……. og fargene i genseren din er jo akkurat det jeg leter etter!!! Har lagt merke til at oppskriftene til Sandnes er stoooooore i størrelsen? Tar man strikkefastheten og antall masker og regner seg fram til vidden, blir det noe helt annet enn oppgitt for den enkelte størrelsen…… Lurt med ekstra lengde på vrangborden også forresten!

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂 Jeg synes også også oppskriftene kan være litt store i størrelsen, men jeg har strikket i et garn som er bittelitt tynnere enn originalgarnet, og da ble den jo litt mindre 🙂 Lykke til med strikking av ny genser 😉

 18. Hei så flott genser 😃 skal strikke til min svigerdatter, hvilke fargekoder har du brukt? MVH Reidun

 19. Hei såå flott genser!! Jeg ble superinspirert til å prøve og har kjøpt Du store Alpakka-garn (som har en flott historie i seg selv. Anbefaler alle til å gå inn og lese historien til paret som driver med dette! De er mennesker med stort hjerte! http://www.dustorealpakka.com) og startet å strikke i påsken 🙂 🙂
  Du skrev du strikket 10 cm ekstra i bolen og i ermene, men strikket du 10 cm ekstra i bolen også strikket du inn på livet? Hvor strikket du ekstra for ermene?

  1. Hei, og takk for koselig kommentar. Så artig å kunne inspirere! Jeg strikket 10 ekstra cm før jeg strikket innsving i livet 🙂 Ermene strikket jeg 10 cm lenger etter økningene var ferdig 🙂 Liker godt Du store alpakka. Garn med god samvittighet er det beste 🙂
   Lykke til med strikkingen 🙂

 20. Hei. Nydelig mariusgenser! Jeg er også usikker på str, så lurte på om jeg kan spørre hvor høy du er? Jeg er 180 men viddemålene sier small så lurer på om jeg ska ta s eller m..

  1. Hei, og takk! 🙂 Jeg er 170 cm. Min marius er en smule knapp, både i vidde og i lengde (selv om jeg har strikket den lenger). Den sitter ganske tight på, men absolutt sånn at den passer. Imidlertid ville jeg lagt på godt i lengden, hvis jeg var deg. Jeg synes oppskriften gir en altfor kort genser. Lykke til!

 21. Hei super fine farger. Jeg har kjøpt i dag men stemmer det at den er mørkere enn bilde viser ? Har kjøpt de farge kodene som du har skrevet her

 22. Hei 😃 Sitter å strikker på mariusgenser med rundt bærestykke i originalfargene til min yngste datter,fra Sandnes garn (klassikere voksen) hefte.Der er det perlestrikk på alle vrangborder,men jeg har vanlig rett og vrangbord,som jeg syntes er finest.I oppskrifta er det veldig vid hals,med 120 maska til halskant,min datter vil ha høy hals,som kan brettes ned, så jeg tror at maskeantallet blir for vidt.Strikker i smart garnet,i størrelse S.Hadde vært fint å vite hvor mange masker du hadde i halsen ? Må også si at dem fargane du har strikka din mariusgenser i,er heilt nydelige.Heilt ærlig,må jeg si at jeg ikke har ønska å strikke mariusgenser til meg selv,før jeg så din fargekombinasjon. Fikk no lyst på en i samme selv,når den jeg strikker blir ferdig 😃 Fortsatt god jul 🎄

  1. Hei, og tusen takk 😊 Jeg har brukt garnet Sterk fra Du store alpakka 🙂 Hovedfargen er 810 Mørk brun, mønsterfargen er 806 Natur, og rundt halsen er det 824 Mellombrun 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s