Strikking · Votter

Stetind-votter etter eget design

image

Disse vottene har jeg gledet meg til å vise frem, og i går ble de endelig helt ferdige! Mønstret er selvlaget, og vottene er en gave til min samboer. Han er en stor Stetind-patriot, og har vært på klatretur til toppen flere ganger.

image

Bildet er lånt fra http://www.nordlandturselskap.no 

Familien hans har landsted i Stefjorden, med nydelig utsikt til Stetind, så jeg må jo innrømme at jeg har latt meg begeistre av det vakre og spesielle fjellet, jeg også. Stetind er jo tross alt Norges nasjonalfjell, og tiltrekker seg klatrende turister fra hele verden.

image

Siden vottene er spesiallaget til Øystein, fikk han bestemme mange av detaljene på vottene. Fjellet måtte være fra en spesiell vinkel, og vrangborden måtte ha brede striper. Fargene er også etter hans ønske.  Jeg brukte Østlandsgarn fra Gjestal, og vottene er strikket på pinnenr. 3 hele veien. Inni hånden er det et helt enkelt rutemønster.

image

Jeg må si jeg er ganke stolt av mønstret, og mottakeren er kjempefornøyd med sine nye votter 🙂 De var litt tidkrevende å strikke, og krever en del konsentrasjon, så nå gleder jeg meg til litt enkel glattstrikk. Det er fortsatt et vottepar på pinnene hos meg, i tillegg til en ny genser.
Apropos genser, jeg endte opp med å rekke opp Vimpelponchogenseren jeg skrev om i forrige innlegg.

image

Garnet har jeg allerede en plan for. Det skal bli Fanagenser med rundfelling. Muligens blir det årets påskestrikkeprosjekt? Vi får se 🙂 Ønsker alle en kjempefin lørdag!
Klem fra Martine

31 kommentarer om “Stetind-votter etter eget design

 1. Kjempefine Stetind-votter! Så flink du er som lager mønster selv! Fjellet er jo vakkert, så her er det lett å la seg begeistre. Godt jobba, og kjempebra at kjæresten ble fornøyd!

  Fortsatt god helg!

  Klem fra Ingunn

 2. Tusen takk for fine ord på innlegget mitt om Spiderman vottene og luen 🙂 Jeg har fulgt din blogg en stund og du har masse hærlig inspirasjon! 🙂 Hva heter du på Instagram?

  Nydelige votter du har strikket!!Og så flink du er som har designet de selv!!

  Ha en fortsatt fin søndag du og 🙂

 3. Så flink du er! Morsomt med eget design, og spesiallaget til din kjære! Kjempekoselig! Vottene ble kjempefine! 🙂
  Hilsen Ingrid

 4. Åå, så lekre de nå ble! Samboeren din er jo flink å bestemme 😉 Impornert over at du klarer å lage mønsteret selv, vær stolt!! 🙂 Du skal se at det blir flere som vil ha slike votter, alltid ekstra spesielt med motiv som betyr noe ♥

  Klem

 5. Flotte votter med et fantastisk fjell! Dette kan du gjerne legge ut mønster på – jeg kjenner også et par klatrere som elsker Stetind. Heldige mannen din!

  1. Koselig å høre at du likte vottene! Foreløpig har jeg ikke noe mønster på dem, bare masse notater og tegninger på et ruteark, men kanskje senere en gang 😉 Alle Stetind-klatrere fortjener jo slike votter 😀

 6. Hei!
  Veldig fine!!
  Jeg har sett at du har strikket med garn og mønster fra Pickles. Jeg har kikket en del på mønster og garn, men jeg lurer på hvor fornøyd du er med garnet og oppskriftene. Blir plaggene like pene som på bildene, og er garnkvaliiteten god? Hva med oppsksriftene, er de enkle å forstå?
  Mange spørsmål, på forhånd takk!
  Hilsen Rigmor

  1. Hei! Garnet fra Pickles liker jeg veldig godt, det er mykt og fint i fargene 🙂 Kvaliteten vil jeg absolutt si er god, det er ikke så mye nupper, og garnet er deilig å strikke med. Oppskriftene synes jeg varierer litt, men det er nok mest fordi Pickles-jentene og jeg har så forskjellig strikkefasthet, de strikker VELDIG løst. (Det er jo her man skal være flink og strikke prøvelapp, men det er ikke alltid jeg). Jeg synes alle oppskriftene er veldig fine da, og det er mye som frister å lage! Jeg har jo strikket litt av oppskriftene deres, og har sett mange rundt omkring på forskjellige blogger, og jeg synes alltid resultatene ser ut til å være veldig fine! Hva er det du har tenkt å lage/hvilket garn tenker du å bestille? 🙂

   1. Hei!
    Tusen takk for tilbakemeldingen!
    Jeg vurderer å strikke meg Lavendeljakka, den synes jeg ser flott ut. Dessuten har jeg også kikket litt på en angoragenser. Det er masse flotte farger å velge mellom, og så er det artig å prøve noe nytt!
    Ha det godt, vennlig hilsen Rigmor

 7. Så koselig blogg du har. Har ikke vært innom deg før jeg, men jeg kommer garantert igjen nå for her var det mye fint. De vottene var bare fantastisk stilige. Kjempe kreativt. Gleder meg til å se fanaen. Blir nok kjempe lekker i de fargene du har valgt.

 8. Fantastisk! Utrolig flotte votter og mønster, imponert! Skjønner godt at de falt i smak. Liker meg i fjellet selv, så takk for inspirasjon. En vakker dag kan det kanskje bli noen unike fjellvotter hos meg også, hihi!… *note to self* 🙂

  Ha en herlig onsdag!
  Eli Kristin

 9. Så utrolig fine votter du har designa! Og så mye annet lekkert snadder det var på bloggen da 😀 Tok meg en sikkelig glanerunde, jeg 😛

 10. Kjempeflotte votter, så flink du er – med eget design og greier! 🙂
  Regner med at han som fikk vottene ble superfornøyd!!
  Takk for tips til mine bulkete påskeegg! 😉

  1. Hei!
   Det finnes egentlig ikke noe mønster. Jeg har tallene i hodet, og mønstret rablet ned i en kladdebok. Men kanskje en gang i fremtiden lager jeg et mønster av det, og da skal jeg si ifra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s