Garn · Gensere · Halser · Strikking

Hexahals, dårlig vær og mulig opprekking

I går kveld ble jeg ferdig med en helt enkel hals i Hexa-garn. Jeg hadde gledet meg til å prøve det garnet, siden jeg har hørt så mye skryt om det, og det skuffet absolutt ikke! Mykt og godt, og røyter ekstremt lite til å være 100 % alpakka. Garnet er i tillegg superlett og ganske drøyt. Det er sant som det sies; man finner ikke et garn som ligner. Halsen ble slik:

image

Jeg må bare beklage dårlige og uklare bilder, sånn blir det når bildet må tas innendørs og det er halvmørkt ute. Som regel tar jeg bildene mine i dagslys ute, men i dag har ikke det vært noe alternativ, da været er helt ubeskrivelig dårlig i Tromsø. Men det er bra strikkevær da 😉 Jeg brukte to nøster på halsen, i fargen Sand. Oppskriften er som følger: 110 masker på pinnenr 8. Strikk rundt til du er tom for garn. Fell av. Enklere kan det ikke bli.

De som følger med på Instagram får noen ganger sniktitte litt på hvilke prosjekter jeg har på pinnene, så noen av dere vet kanskje at jeg strikker på Vimpelponchogenseren til Pickles. Nå vurderer jeg å rekke opp hele greia. Noen ganger er det frustrerende å være strikkerske, og hittil har genseren bare brakt med seg problemer utfordringer.

For det første er jeg ikke fornøyd med «streken» som oppstår på vrangborden når man øker.

image

Det er en sånn ting jeg irriterer meg skikkelig over, men det er sånn oppskriften er. På min genser synes det kanskje ekstra godt, siden jeg strikker i annet garn enn det i oppskriften. Garnvalget mitt er også noe jeg angrer på. Jeg strikker i Pickles extra fine merino. Det er rett og slett for tynt, og det blir for slaskete for et så stort prosjekt. Jeg er også bekymret for strikkefastheten. At jeg strikker strammere enn Pickles-jentene er ingen hemmelighet, men på denne genseren kan det være veldig avgjørende for resultatet, og jeg synes det er vanskelig å regulere underveis… I tillegg har jeg hatt et par demotiverende hendelser med garnet… I et av nøstene var det nemlig en feil, og en grå tråd var kommet sammen med det hvite i spinningen. Det syntes ikke da jeg strikket, men jeg så etterhvert på strikketøyet at det hadde en tydelig grå flekk, slik:

image

Jeg rekte opp, undersøkte resten av nøstet nøye uten å finne noe, og prøvde på nytt med samme resultat…. Heldigvis virker det som om det bare var det ene nøstet som var slik, men fortsatt utrolig kjedelig.

Som dere skjønner, mange grunner til å rekke opp prosjektet… Den eneste grunnen jeg har i motsatt retning, er at jeg såå gjerne vil ha en vimpelponchogenser. Den er jo så kul! Men jeg tenker å vente til høsten, og strikke den i et mer passende garn.

Innerst inne har jeg vel bestemt meg for å rekke opp. Jeg har til og med en plan for hva jeg skal bruke garnet til, så sånn sett taper jeg jo ikke noe på det… Men jeg trenger likevel litt heiarop fra dere andre strikkere. Er dere ikke enig i at jeg må rekke den opp? 😉

Nå skal jeg strikke litt votter og kose meg mens jeg hører vinden rive utenfor. Uvær er greit så lenge man er inne og har pinner og garn tilgjengelig 😀

7 kommentarer om “Hexahals, dårlig vær og mulig opprekking

 1. Takk for tips om hals i Hexa! Jeg har også noen nøster liggende. Jeg heier på deg. Rekk opp når du ikke er fornøyd! Neste forsøk blir sikkert bedre. Lykke til!

  Klem fra Ingunn

 2. Superfin hals! Nå må jeg kjøpe det hexa-garnet, tror det snart er bare meg som ikke har testet det 🙂

  Så utrolig synd med poncho-genseren! Det er bare SÅ kjedelig når det ikke blir som man tror og håper. Jeg stemmer nok for å rekke opp…det er så viktig å bli fornøyd! Og jeg tror nok du vet innerst inne om denne blir brukt eller ikke, og du har jo skappelgenseren friskt i minne enda, den som bare fyller skapet – ikke sant? Det er surt å rekke opp. Men slik er jo bare denne risikable strikke-sporten vår 😉 Tenk bare på alt det lekre du kan lage av garnet – som du blir fornøyd med!

  Jeg heier og på deg, du velger nok rett 😉

  Klem

 3. Uff uff… Det er så leit med sånne hendelser! Sitter selv med et prosjekt (mye mindre), og vurderer å rekke opp.. Nja, tenk godt igjennom før du gjør det, men det viktigste er at du blir fornøyd med resultatet:) god strikking videre!:)

 4. Rekk opp om du ikke er fornøyd. Er ikke noe morro og sitte å strikke på et prosjekt som man irriterer seg over. Det er jo så mye annet du kan strikke av garnet 😉

 5. Den halsen så helt herlig ut:-) Og helt enig med deg om Hexa – det fins ikke maken!

  Jeg holder også på med vimpelponchogenseren, i originalgarnet, og jeg har ikke lagt merke noen «strek» på økerunden. Tror tweedgarnet er såpass ujevnt at det ikke merkes så godt. Veldig kjedelig å måtte rekke opp men det er nok til det beste hvis man ikke er fornøyd:-)

 6. Jeg er helt enig med deg. Ikke vits å bruke så mye tid å krefter på ett stort prosjekt som du ikke blir fornøyd med. Og foresten så vil eg følge deg på insta. Ka e navnet ditt? 😊

 7. Heia heia!! Genseren blir sikkert bedre enn du tror, men det viktigste er jo at du er fornøyd selv. Så jeg skjønner utrolig godt om du velger å rekke opp og heller strikker den i et annet garn til høsten.
  Ang. det med tråd i annen farge må det være utrolig frustrerende. Jeg opplevde noe liknende en gang med et flerfarget garn, der det var det noen fargeskift som manglet. Såååå skuffende, mistet all motivasjon..
  Hexa er et herlig garn ja, bare synd det ikke akkurat er billig 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s