Garn · Luer · Strikking · Votter

Litt glamour i vinterkulda

image

Etter jeg skrev det forrige blogginnlegget på torsdag, så ble jeg sittende og kjenne litt på paljettnøstene jeg nevnte. Plutselig fikk jeg en enorm trang til å lage noe av dem med en gang. Noen ganger er det sånn – skapertrangen tar bare over. Det er en av de tingene jeg setter pris på med håndarbeid, og derfor lot jeg fristelsen vinne. Jeg la til side de andre prosjektene jeg holdt på, og  brukte helgen på å lage et vintersett med en touch av glamour.  

image

Jeg har brukt tre forskjellige garn på dette settet. Paljettgarnet er fra Marks and Kattens og heter Fame Trend Paljett. Luen og vottene er strikket i en tråd av paljettgarnet og en tråd Lima fra Drops. I tillegg er vottene kantet nederst med en tråd Pickles Bling sølvtråd sammen med Limagarnet.

image

Oppskriften ble til underveis, og det endte opp med å passe ganske bra. Det gikk med 3 nøster Lima, og 50 gram av paljettgarnet, altså halve nøstet. Et veldig drøyt garn, med andre ord.

image

Luen har baggy fasong, men vottene er ganske tettsittende og feminine.  Jeg er veldig fornøyd, og gleder meg til å skinne litt ekstra i vinterkulda.

Vil du også lage deg litt vinterglamour?

Her er oppskriften:  

Vinterglamour

Luen
Legg opp 80 masker på en liten rundpinne nr 4,5. Strikke vrangbord 2 r 2 vr i ca 5 cm. Bytt til pinnenr 5 og strikk glattstrikk. Øk jevnt fordelt til 90 masker. Strikk til luen er så lang du vil ha den. Jeg strikket til min var ca 17 cm. Deretter feller du slik: 1 omgang 2 r 2 rsm. 4 omganger uten felling. 1 omgang 2 r 2rsm. 4 omganger uten felling. 1 omgang med 2 rsm. 3 omganger uten felling. 1 omgang 2rsm. Deretter trekker du tråden gjennom de resterende maskene og snurper sammen.

Votter
Legg opp 28 masker med en tråd Lima og en tråd Bling. Fordel på fire pinner, og strikk 4 omganger rundt. Klipp av blingtråden, og strikk nå med en tråd Lima og en tråd paljettgarn. Øk fire masker jevnt fordelt når du bytter tråd til 32 masker. Strikk 28 omganger, deretter strikker du inn tommeltråden. Høyre vott: Strikk 1 maske, sett de neste 6 maskene inn på en tråd. Venstre vott: Strikk 9 masker, sett de neste 6 maskene inn på en tråd. Sett maskene tilbake på venstre pinne igjen, og strikk dem engang til med hovedfargen. Deretter strikkes det 26 omganger til før votten felles av slik: 1.omgang: På 1. og 3. pinne strikkes 1 maske, ta 1 maske løst av, strikk 1 maske, løft den løse over. På 2. og 4. pinne strikkes det til det er to masker igjen på pinnen, strikk 2 r sammen. 2.omgang: Strikk uten fellinger. Gjenta disse to omgangene 3 ganger. Deretter feller du hver omgang til du har 2 masker igjen på hver pinne. Trekk tråden gjennom de resterende maskene og snurp sammen.   Tommelen: Plukk opp 7 masker oppe og 7 masker nede = 14 masker. Strikk 16 omganger. Fell ved å strikke 2 masker sammen en omgang. Trekk tråden gjennom og snurp sammen.  

image

Glamoursettet er veldig lettstrikket, og det går fort på pinne nr. 5. Det kan man like, for da har man ikke så dårlig samvittighet over å måtte legge andre prosjekter til side for en helg 😉  

Hvis du lager dette etter min oppskrift, blir jeg veldig glad om du sier ifra, for jeg vil mer enn gjerne se hvordan ditt sett blir! 

Ønsker alle som er innom ei fin og kreativ uke 😉

30 kommentarer om “Litt glamour i vinterkulda

 1. Olala, så utrolig lekkert!! Litt glamour fortjener vi jo alle 😉 Og tusen takk for oppskrift. Ble veldig fristet til litt paljettgarn-shopping nå… Jeg var innom Bundingen på torsdag og tittet litt på paljettgarnene (etter du skrev om de), men ble så usikker da det så ut som det var så mye paljetter. Men nå ser jeg jo hvor nydelig det blir! Så må nok innom der en gang til ja 😉

  Skapertrangen tar over ja, det kjenner jeg til, hihi 😉

  Du får kose deg med fortsettelsen av det du la til siden til fordel for glamouren 😉
  Klem

 2. Så utrulig fint, nå fekk eg jaggu meg lyst til å prøve
  oppskriften din på lue, utrulig stilig.
  Veit du om nettsider som selger paljettgarn?

 3. Takk for hyggelig kommentar på lydboka! Nå er jeg i gang med «Drømmehjerte». Fint følge til strikking og husarbeid.

  Ha en strålende torsdag! Fine værmeldinger for hele landet.

  Klem fra Ingunn

 4. Tusen takk for deling av oppskrift på vinter glamour. Nå fikk jeg endelig bruk for paljettgarnet som blei innkjøpt i Sverige i fjor sommer. Jammen fikk jeg ikke bestilling på et sett til så her er d bare å hove seg på pinnene. Go helg

 5. Hei!
  Nydelig blogg! Likte paljett-settet, men ble faktisk enda mer forelsket i genseren som modellen din har på seg! Lurer da på om den kanskje også er hjemmestrikket? I så fall er jeg fryktelig nysgjerrig på litt spesifisert info om den og håper du vil dele med meg (og eventuelle andre interesserte…)?

  1. Hei, og tusen takk 😀 Genseren er nok dessverre ikke hjemmestrikket, men kjøpt på Vero Moda i desember 🙂 Likevel tror jeg den vil være grei å kopiere 🙂 Den er strikket med et strukturmønster som ligner veldig på en lue jeg nettopp strikket. Annenhver omgang med 1r 1 vr og bare rett. Den har raglanfelling og ganske vid hals. Legg til noen korte vrangborder på ermene, først på bolen og i halsen, så den ikke krøller seg oppover 🙂 Så er det jo bare å finne noenlunde riktig maskeantall og et fint garn (kanskje Lima og pinne 4? Eller Pickles sin Tjukk Merino?), og prøve seg fram 😉 Hihi, ble nesten litt ivrig på å prøve å strikke den selv nå, altså 😉 God søndag til deg, klem fra Martine

 6. Tusen takk for oppskrift! Dette settet er skikkelig lekkert! Tror jamme meg jeg må strikke et sett til meg selv 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s