Garn · Halser · Luer · Strikking · Votter

Tilbehør i tweed, og mine fineste votter

Jeg har strikket Kjapt herresett fra Pickles, av Merino Tweed-nøstene jeg kjøpte i romjulen.

image

Oppskriften snakker sant, det var et kjapt herresett. Det gikk raskt å strikke, og passet perfekt som tv-strikk. Jeg gjorde litt forandringer fra oppskriften, da jeg ikke var helt fornøyd med strikkefastheten. Settet skulle egentlig strikkes på pinnenr. 5, men jeg valgte å gå ned til 4,5. Jeg la også opp 4 masker ekstra både på luen og halsen. Fargen heter Vinterkveld. Jeg synes settet ble veldig bra, og herren i huset er også fornøyd. Det er jo det viktigste. Håper forresten dere unnskylder litt dårlige bilder i dag, det er jammen ikke lyst lenge av gangen her i Tromsø. Heldigvis går det mot lysere tider, og dermed bedre bilder 🙂 Luen og halsen er litt mer lilla enn det ser ut som her.

Jeg kjøpte også et rosa nøste av tweedgarnet. Jeg synes nemlig halsen til herresettet så veldig fin og anvedelig ut, siden den ikke var så stor, og jeg ville også ha en sånn.

image

Jeg la opp 100 masker på denne, siden jeg ville ha den litt løsere enn Øystein sin. Jeg brukte pinnenr. 4,5 på denne også. Fargen heter Fjellblomst. Jeg synes fargespillet i det rosa garnet var ekstra fint, for det kom noen spetter med turkis i blant. Litt spesielt og fint.

Jeg har enda litt rester igjen av garnet i begge fargene, men vet ikke helt hva jeg skal bruke det til.

image

Jeg ble dessverre ganske skuffet over Pickles Merino Tweed-garnet. Jeg hadde ganske høye forventninger om at det skulle være mykt og godt, men det var litt grovt til å være 100 prosent merino, synes jeg. Det som var mest irriterende var likevel at det var veldig mange små «kvister» i garnet. Jeg plukket nok ut ei flis per meter garn, og det stakk veldig i strikketøyet om jeg ikke merket flisen med en gang. Jeg skyllet opp plaggene med litt milo etter de var ferdige, og da ble garnet mykere, så jeg skal ikke klage så altfor mye. Men det blir nok neppe et garn jeg kjøper igjen med det første, for det var irriterende å måtte sitte og samle småfliser i en haug på bordet mens man strikket.Men restene skal jeg alltids få strikket opp.

image

Etter å ha strikket med et litt stikkende garn, merket jeg at jeg måtte ha noe mykt strikketøy i hendene. Et naturlig garnvalg ble da Drops Big Merino. Det er mykt, det!

I helgen skal jeg være med på strikkelan på Facebook. Det går ut på at man må starte (og helst fullføre) et litt ambisiøst prosjekt på en helg. Det lages en hemmelig Facebook-gruppe når lanet begynner, og der holder man de andre medlemmene oppdatert på hvordan strikkingen går, og man har det rett og slett sosialt sammen på nettet. Moro om flere ønsker å bli med, det er enda mulighet for det. Bare søk etter arrangementet StrikkeLan helg 3 / 2013 på Facebook. Jeg var med i fjor også, men det var før jeg fikk blogg. Da strikket jeg disse vottene på en helg.

image

Det er de aller fineste vottene jeg har, og jeg har nesten ikke turt å bruke dem.

Hva jeg skal strikke på årets lan har jeg enda ikke helt bestemt meg for 🙂

Ha en fin dag videre, og kos deg med pinner og garn!

8 kommentarer om “Tilbehør i tweed, og mine fineste votter

 1. Takk for tips om Kjapt herresett! Det var kjempefint, og ser for meg at menn liker noe slikt også. Nydelige votter! Du må bruke dem så fine som de er. Du har da lite glede av dem i skuffen.

  Klem fra Ingunn

 2. Her var det mye fin strikk! Vottene var bare helt nydelige:) Syns det er interessant å lese om andres erfaringer med ulike garntyper. Nå er ikke dette et garn jeg har testet selv, men det er jo veldig irriterende å måtte stoppe opp i strikkingen pga kvister, knuter osv.

 3. Kvister, seriøst? Hørtes ikke så bra ut nei, men VELDIG lekkert manne-sett! 🙂 Og dame-hals 😉 Takk for at du deler garn-erfaringer, det gjør jo ingenting om man stryker noe fra sin lange liste 😀
  Apropos….jeg MÅ bare på Snarby i dag. Jeg bare må 😉

  Enig med deg om lyset her, vi gleder oss til sola!
  Klem

 4. Flott sett – ja merket at garnet ikke var supermykt da jeg var i butikken men syns st fargespillet var fantastisk … Men kvister er ikke gøy da. Håper de retter på det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s