Jul · Strikking · Toving · Votter

Sjøvotter til kjæresten

image

Jeg og Øystein har en veldig koselig tradisjon med å lage adventskalender til hverandre. Han liker godt at jeg strikker til han, og slik smiger faller jeg lett for. Jeg tenkte det ville passe bra å strikke noen sjøvotter i litt nøytral farge som passer til det meste av ytterklær, og som sagt så gjort. Disse fikk han i luke nr 9, på søndag.

image

Jeg brukte Pt3, det er mitt favorittgarn når det kommer til tovede votter. Vottene blir så myke og gode. Jeg hadde en brun rest hjemme fra før, og kjøpte to nøster av hovedfargen. Det holdt akkurat, kan man si. Da jeg skulle strikke den siste centimeteren på tommel nr 2, måtte jeg klippe av litt av oppleggstråden for å få nok. Men det gikk! Oppskriften er fra boken Lune masker.

image

Øystein ble veldig glad for vottene, og de ble tatt i bruk med en gang, som alt annet jeg lager til ham 🙂 Det er koselig å strikke gaver når de blir så godt mottatt. Jeg faller som sagt lett for smiger, og beviset for det ligger i strikkekurven. Jeg holder nemlig nå på med en matchende lue til sjøvottene, ha ha 🙂 Heldige kjæresten.

4 kommentarer om “Sjøvotter til kjæresten

 1. Heldig kjærest, sier jeg! Og heldig er du som har en kjærest som vil ha strikkating. Er det ikke dette vi kaller en vinn-vinn-situasjon?
  Takk for garntips til toving! Jeg sverger til Vamsegarn eller Finull fodi jeg vet at det gir et godt resultat bestandig. Og tovavotter er et must i disse kjølige tider. Tovavottene gikk unna på julemessa i helga.

  Ha en fin dag!

  Klem fra Ingunn

  1. sjøvottene er kjempegode, har strikket et par sjøl og holder nå på med et nytt par. Kjempefin farge du har valgt på dine.

   Ha en fin kveld!

 2. Tovavotter er herlige! De varmer mye bedre enn f.eks Selbuvotter nå når det er så kjølig. Og enkle å strikke er de også. Flotte farger du har valgt!
  Takk for at du besøkte bloggen min også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s