Bakeoppskrifter · Baking · Jul

Oreotrøfler til jul

I går laget vi oreotrøfler, nam nam! De ble kjempegode, så jeg tenkte å dele oppskriften med dere. Selv om dette hovedsakelig er en strikkeblogg, så synes jeg alltid det er plass til en ekstra god matoppskrift, spesielt nå i desember.

Kanskje noen andre også får laget seg oreotrøfler til jul. Det er jo godt med litt ekstra snop i desember, og ekstra stas er det når det er hjemmelaget 🙂 Disse trøflene er veldig enkle å lage.

image

Du trenger:
– 2 pakker oreokjeks (eller Dots, det brukte jeg)
– 200 gram hvit sjokolade
– 100 gram philadelfiaost

Knus kjeksene med kniv på ei plastfjøl. Er du så heldig å ha kjøkkenmaskin, kan de godt knuses i den. Kjeksene skal være ganske pulveriserte, ingen store biter. Men de trenger selvsagt ikke være som finkornet sand 🙂

Bland så i smøreosten. Hold gjerne av litt av kjeksen som pynt til senere. Det er lettest å blande inn smøreosten med hendene, ikke med sleiv. Da får du en blanding som du skal klare å lage kuler av. Sett blandingen i fryseren i ca 15 minutter.

Lag kuler i passende størrelse. Legg kulene i fryseren i ca 15 minutter. Imens smelter du den hvite sjokoladen i mikrobølgeovnen.
Dypp / rull kulene i sjokoladen, og dryss over litt knust kjeks før sjokoladen stivner. Sett trøflene i kjøleskapet og vent til de blir kalde før du smaker.

image

Trøflene bør oppbevares kjølig, men de tåler selvsagt å være litt i romtemperatur også 🙂

I dag er det 2. søndag i advent allerede 🙂 Håper alle er i rute med juleforberedelsene. Ikke glem å slappe av og nyte førjulstiden også da 😉

Klem fra Martine

6 kommentarer om “Oreotrøfler til jul

 1. Må innrømme jeg var litt spent da jeg åpnet innlegget ditt, for jeg leste ‘Oreotøfler til jul’ jeg..hihi. Og jeg mente jo bestemt at Oreo er en kjeks så lurte på hvordan du skulle strikke de tøflene 😉
  Men superlekre tRøfler da, de så fristende ut! 🙂

  Ha en koselig kveld
  Klem

 2. Etter å ha lest dette innlegget handlet jeg inn ingredienser og er nettopp ferdig med å lage og smake. Nam, kjempegodt! Tror det blir mer av dette i julen 🙂

 3. Dette er en ny variant av julegodteri for meg, og ikke har jeg hørt om den kjeksen heller, men det ser jo innmari godt ut da. Så vi får se om jeg får tak i de riktige ingrediensene. Takk for oppskrift og hyggelig kommentar hos meg!

  Klem fra Ingunn

 4. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s